„La Primăria Clujului există încă nişte probleme care trebuie rezolvate, există nişte contestaţii, există nişte rezultate care nu se potrivesc cu ce s-a plecat din secţie şi cu ce s-a ajuns la Biroul Electoral Municipal, există o renumărare, şi dacă toate aceste lucruri se vor petrece în mod normal, vom vedea cine a câştigat Primăria Cluj”, a explicat Antonescu.
El a precizat că sunt în continuare câteva municipii şi judeţe, în frunte cu Cluj, unde numărătoarea nu se poate duce până la capăt pentru că sunt renumărări în secţii, iar lucrurile sunt cumva temporar blocate.
Totodată, liderul PNL a apreciat că dacă se ajunge la o înfrângere a USL în Cluj, aceasta nu va fi una zdrobitoare.
„Clujul, chiar dacă Doamne fereşte, nu va fi câştigat, nu e în niciun caz o înfrângere zdrobitoare. După cum vedeţi, acolo se discută la câteva sute de voturi şi există contestaţii”, a susţinut liderul liberal.
Totodată, preşedintele PNL a precizat că la nivelul partidului a fost realizată duminică inclusiv o numărătoare paralelă a liberalilor, la care a fost prezent. „Am fost (la numărătoarea paralelă, n.r.), dar nu am fost la PSD, am legătură în permanenţă cu ei, am stat şi noi la sediul PNL pentru că am avut şi acolo o numărătoare paralelă la numărătoarea paralelă”, le-a spus Antonescu jurnaliştilor care l-au întrebat de ce nu a ajuns duminică seară la sediul PSD, unde avea loc numărarea paralelă a USL.
Preşedintele PNL a mai precizat că şi-ar fi dorit ca USL să câştige la Alba, unde nu a fost „departe”. „Am pierdut primăria Suceava, la sub 1000 de voturi, s-a pierdut nu la un scor mare şi la Piatra Neamţ, în toate aceste locuri se putea câştiga”, a explicat Antonescu.
Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, luni dimineaţă, că după numărarea paralelă a voturilor făcută de PDL, Emil Boc are aproximativ 1.000 de voturi în faţa contracandidatului său USL pentru Primăria Cluj-Napoca, Marius Nicoară.
„Clujul l-am câştigat, azi-noapte la 03.00 mai erau trei secţii (de numărat n.r.), avea… să vă spun exact… 1.034. În tot cazul, în jurul cifrei de 1.000”, a relatat Vasile Blaga.
Întrebat dacă va lua măsuri drastice în interiorul partidului după această campanie, Blaga a răspuns formaţiunea va analiza situaţia, luni, „organziaţie cu organziaţie”.
Declaraţiile au fost făcute la sediul PDL din aleea Modrogan nr. 22, iar alături de Blaga se aflau Adriean Videanu, Teodor Baconschi şi Gheorghe Albu.
Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, care estimase iniţial că va furniza rezultatele oficiale parţiale ale alegerilor locale luni, la ora 7.00, a amânat prezentarea acestora pentru ora 12.00, în condiţiile în care datele au fost centralizate doar în jumătate din secţiile din Cluj-Napoca.
Preşedintele BEJ Cluj, judecător Monica Trofin, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că au fost centralizate doar 89 din cele 159 de secţii de votare din Cluj-Napoca.
Liderii USL Cluj şi PDL Cluj refuză să dea, deocamdată, declaraţii, toţi spunând doar că nu au reuşit, luni dimineaţă, să finalizeze numărătoarea paralelă a voturilor.
Reprezentanţii USL Cluj contestaseră numărătoarea voturilor în mai multe secţii din municipiul Cluj-Napoca, pentru securizarea voturilor, motiv pentru care numărătorile paralele efectuate de PDL Cluj şi USL Cluj sunt întârziate. Purtătorul de cuvânt al USL Cluj, Ana Danciu, declara, luni dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, că s-au făcut contestaţii la birourile unor secţii de votare, iar toate voturile dintr-o secţie în care s-a depus o contestaţie trebuie renumărate.
În urma contestaţiilor depuse de USL Cluj, numărătoarea paralelă a voturilor de la sediile PDL Cluj şi USL Cluj este întârziată.
PDL a renunţat, luni dimineaţă, să anunţe rezultatele la Primăria Cluj-Napoca potrivit centralizării făcute de partid, această decizie fiind luată, conform unor surse democrat-liberale, din cauza faptului că USL ar fi contestat rezultatele din patru secţii de votare din municipiu.
Anterior, Adriean Videanu anunţase că, potrivit centralizării voturilor făcută de PDL, Emil Boc a câştigat Primăria Cluj-Napoca şi că va prezenta mai târziu datele.
Surse din partid au explicat că această decizie a fost luată urmare a faptului că rezultatele din patru secţii de votare din municipiul Cluj-Napoca au fost contestate de USL şi că PDL aşteaptă soluţionarea acestora.
Pe de altă parte, surse democrat-liberale susţineau, în noaptea de duminică spre luni, că, potrivit numărătorii făcute de PDL, Emil Boc ar fi obţinut câteva sute de voturi mai multe decât contracandidatul său de la USL Marius Nicoară.
Şi USL a anunţat că, după centralizarea făcută pentru 70% din secţiile de votare, candidatul PDL la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, ar avea 42% din voturi, în timp ce candidatul USL, Marius Nicoară, ar avea 38%.
Potrivit unui sondaj GeoPol Transilvania aferent orei 21.00 difuzat de Realitatea TV, Emil Boc pierde alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară, liderul PDL având 40,90%, iar liberalul 42,80%.
Conform exit-poll-ului CCSB, difuzat de Antena 3, preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca, obţinând 40,3%, în timp ce candidatul USL, Marius Nicoară a obţinut 43,1%.
Preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară, candidatul USL, care a primit 43,9% din opţiuni, potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat de DigiTV.