Cei doi lideri ‘au menționat diferite sisteme antirachetă, a căror livrare în diferite forme Rusia ar putea-o examina dacă va exista o astfel de dorință din partea Turciei’, le-a declarat Peskov reporterilor aflați în capitala Armeniei, Erevan.
Rusia și Turcia au semnat luni, la Istanbul, în prezența celor doi președinți, un acord privind realizarea proiectului de gazoduct TurkStream, care va transporta gaz rusesc în Europa pe sub Marea Neagră.
Acordul parafează reconcilierea dintre Moscova și Ankara după o gravă criză diplomatică declanșată de doborârea de către aviația turcă a unui avion al armatei ruse care survola frontiera siriano-turcă în noiembrie 2015.
‘Am încredere deplină în procesul de normalizare a relațiilor început între Turcia și Rusia’, a declarat Erdogan, citat de AFP, într-o conferință de presă comună la capătul întrevederii de o oră și 40 de minute, prilejuită de Congresul Mondial al Energiei.
În pofida recentei apropieri, Moscova și Ankara se află în continuare în tabere diferite în conflictul din Siria. În timp ce rușii sunt aliați majori ai președintelui Bashar al-Assad, turcii îi sprijină pe rebelii care luptă pentru îndepărtarea regimului.