Subiecte „puerile” la concursul pentru directori de şcoli: Candidaţii au primit întrebări despre măgari, ciorapi şi mănuşi

Subiectele de la concursul pentru posturile de directori de şcoli au stârnit hohote de râs în rândul candidaţilor. Viitorii directori mărturisesc că au citit întrebarea de câteva ori, nevenindu-le să creadă care sunt cerinţele. Asta după ce candidaţii au avut de răspuns la următoarea întrebare: "Ce are măgarul: grajd, copite sau coamă?", transmite România TV. 
Iulian Tudor
17 oct. 2016, 12:18
Subiecte

„Prima dată am pus semnul întrebării şi am trecut peste, am crezut că o fi capcană. Până la urmă am mers pe varianta „copite”, a declarat unul dintre candidaţi.

Unul dintre membrii comisiei de examinare a spus că subiectele de la concursul pentru postul de directori de şcoli au fost „puerile”. „Nu ştiu dacă subiectele au fost potrivite sau nu, nu ştiu. Nu eu decid asta, dar şi mie mi s-a părut să subiectele au fost puerile, ca să nu spun mai mult”, a spus acesta.

Viitori directori au mai fost întrebaţi şi:

– „Ce au comun ciorapii şi mănușile?” Variantele de răspuns au fost: a) sunt de lână, b) sunt obiecte de îmbrăcăminte, c)sunt perechi ce țin cald;

– „După ce recunoşti o apă că este râu?” Variantele de răspuns au fost: a) are peşti, b) are poduri, c) are praguri şi d) este în pantă.

Luni, concurenţii au dat un interviu în faţa comisiei de concurs, în care s-a apreciat scrisoarea de intenţie, calitatea şi sustinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an.

Marţi, 18 noiembrie se vor afişa rezultatele concursului. Între 21 şi 23 noiembrie se pot depunerea contestaţiile. În intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie se vor soluţiona contestaţiie şi se vor afişa rezultatele finale.

Pe data de 16 decembrie 2016 se vor valida, în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, rezultatele finale.

Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarati „admisi” candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte.

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obtinut cel mai mare punctaj total.

In cazul egalitatii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisa. Daca si in aceasta situatie egalitatea se pastreaza, pentru unitatile de invatamant cu filiera tehnologica, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., dupa caz, iar la filiera vocationala, cel care are specialitatea corespunzatoare profilului predominant al unitatii de invatamant, iar pentru celelalte unitati de invatamant este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Daca si in aceasta situatie egalitatea persista, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Informație pentru cei care stau la casă. Se aplică neapărat în fiecare curte
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Mari greșeli făcute de șoferi. Se încurcă în sensul giratoriu
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație