3.000 de paşi pe zi, benefici pentru sănătate, dar trebuie făcuţi în ritm alert

În timp ce fenomenul "10.000 de pași pe zi" a luat amploare și această limită a devenit una foarte populară, oamenii de știință sugerează că și o limită mai mică, dar efectuată la intensitate moderată sau mai mare, are beneficii pentru sănătate.
Filip Stan
17 oct. 2016, 14:32
3.000 de paşi pe zi, benefici pentru sănătate, dar trebuie făcuţi în ritm alert

„Orice activitate fizică este mai bună decât deloc, iar puțin mai mult este mai bine decât mai puțin”, susține John Schuna Jr., profesor asistent de chineziologie la College of Public Health and Human Sciences din cadrul Oregon State University (OSU) și coautor al unui studiu publicat în jurnalul ”Medicine & Science in Sports & Exercise”, informează Xinhua News.

„În ceea ce privește mersul, mai mult înseamnă mai bine decât mai puțin, iar pașii făcuți la cadențe mai mari pentru o perioadă semnificativă de timp aduc beneficii”, a mai spus omul de știință. ”Un obiectiv bun pentru sănătatea adulților sănătoși este de 150 de minute pe săptămână la un ritm de 100 sau mai mulți pași pe minut”, a explicat Schuna.

O persoană care face 10.000 de pași pe zi, sau depășește această cifră, acumulează cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată spre viguroasă.

O cadență de 100 de pași pe minut, sau peste această cifră, este general acceptată ca prag pentru activitatea de intensitate moderată la adulți.

În urma analizelor datelor obținute în cadrul ”U.S. National Health and Nutrition Examination Survey” de la 3.388 de participanți cu vârste de peste 20 de ani, oamenii de știință au concluzionat că sunt benefici pentru sănătate în special 3.000 de pași, făcuți în ritm rapid. De asemenea, s-a observat că limitarea sedentarismului joacă un rol important în cazul controlului colesterolului și al altor factori de risc pentru sănătate.

În cadrul acestui studiu, oamenii de știință au analizat relația dintre activitatea fizică definită prin pași și diverși factori de risc cardiometabolici, precum circumferința taliei, tensiunea arterială, glicemia, nivelurile de insulină și colesterol și indicele de masă corporală. „Dovezile actuale sugerează că activitatea moderată și viguroasă și sedentarismul au o doză de independență una față de cealaltă în ceea ce privește efectele asupra sănătății”, a spus cercetătorul. „Dar dacă o persoană face două sau trei ore de activitate moderată până la viguroasă în fiecare zi, chiar dacă este relativ sedentară în restul timpului, este greu de imaginat că timpul pe care îl petrece așezată va ameliora complet sau va șterge beneficiile asupra sănătății asociate cu acel nivel de activitate”, a explicat acesta.

Un cetățean american obișnuit face între 5.000 și 7.000 de pași pe zi.

Citeşte şi 4 fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic

DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Mașina produsă în România și care trebuia să fie peste Dacia. A fost primul autoturism low cost care s-a vândut în Europa de Vest. S-a făcut la dorința lui Nicolae Ceaușescu și multe au ajuns în Olanda sau Belgia
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Exproprieri pentru podul peste Prut de la Ungheni, în folosul Autostrăzii Unirii
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Netflix dă lovitura sfârșitului de an. Asta da surpriză pentru a bonați
Ego.ro
Ce spunea soția lui Cotabiță despre artist. Nu era fan înrăit, dar i-a dat un mesaj ca să...
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet 😢 Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Peisajul surprinzător al râului Qiantang: cum natura creează opere de artă
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni