Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B și este o sursă bogată de potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanți și fier. Datorită enzimelor și a substantelor cu proprietăți antitumorale din compoziția ei este utilă în combaterea cancerului.
Cum poți ține cancerul la distanță
Se pare că acest tip de suc dacă este consumat în mod regulat previne și tratează leucemia și numeroase tipuri de cancer: pulmonar, de colon, rectal și gastric.
Specialiștii în domeniu recomandă pentru afecțiunile enumerate o cură de prevenție a acestora. Se începe cu o lingură de suc de sfeclă pe zi și să se crească treptat doza până la un pahar pe zi.
În sucul de sfeclă roșie se poate pune și puțin măr (ca să capete un gust mai bun). Durata unei cure cu suc de sfeclă roșie trebuie să fie trei săptămâni (nici mai mult, nici mai puțin). Apoi, este indicată o pauză de o lună.
Citeşte şi Ce fel te afectează sfecla roşie
Tratează cancerul de plămâni, colon și stomac
Sucul de sfeclă roșie nu numai că previne cancerul, dar se pare că îl poate trata (în faze incipiente). Acest suc s-a dovedit a fi un adjuvant excepționl în cancerul de colon, plămâni și stomac.
Este indicat să se bea 300 de ml de suc de sfeclă pe zi (acesta se prepară extrem de simplu: sfecla se taie bucăți, se pune în storcătorul de fructe și se adaugă un morcov și o felie de lămâie), crescând apoi cantitatea până la 600 de ml. Însă, dacă apar senzația de greață, vărsăturile și amețelile, cantitatea trebuie imediat redusă.
Te scapă de anemie, constipație și infecție urinară
Beneficiile acestui suc nu se opresc aici. El previne și accidentele cardiovasculare. Scade și colesterolul rău din organism. Mai este indicat și în anemii, constipații și infecțiile urinare.
În anemii, este recomandat să se consume câte un pahar cu suc de sfeclă în fiecare dimineață, timp de 21 de zile. În caz de consipație, trebuie să se bea 300 de ml pe zi, timp de trei zile.