REZULTATE CONCURS DIRECTORI: Ce punctaje au obţinut candidaţii în ţară. Cum se poate face contestaţie

REZULTATE CONCURS DIRECTORI: Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare la nivelul ţării este de 83,7 % după prima probă La nivelul Capitalei, din cei 584 de candidaţi care au participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct de şcoală au picat examenul scris doar 95 de persoane. De partea cealaltă, mai puţin de 1% din cadidaţi au obţinut punctaj maxim. Au urmat celelalte probe, date în faţa comisiilor judeţene. REZULTATELE FINALE se anunţă în decembrie.
Filip Stan
19 oct. 2016, 08:55
REZULTATE CONCURS DIRECTORI: Ce punctaje au obţinut candidaţii în ţară. Cum se poate face contestaţie

REZULTATE CONCURS DIRECTORI: Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat marţi seara punctaje finale pentru o parte dintre candidaţii care au intrat în a doua etapă a concursului pentru funcţiile de directori de şcoli. 

REZULTATE CONCURS DIRECTORI ALBA: Conducerea Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” va continua în aceeaşi formulă: Valeriu Cerbu director şi Sorin Schiau – director adjunct.

Cei doi au promovat examenul cu punctajul final de 138,75, respectiv 121, după parcurgerea probelor test grilă, evaluarea CV-ului, prezentarea ofertei manageriale şi interviul.

Alte rezultate publicate de IŞJ Alba se referă la conducerea Colegiului Tehnic Apulum Alba Iulia: Carmen Iuliana Ursu este director, cu punctaj de 125,62, iar Dana Uriţescu director asjunct (135).

La Liceul HCC, director este Iuliana Tantoş, iar la Marinela Anca este director la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud.

Celelalte rezultate finale vor fi anunţate pe măsură ce profesorii vor susţine interviu şi evaluare CV-ului, potrivit programării IŞJ.

Vezi integral lista candidaţilor care vor participa, în perioada 18 octombrie – 10 noiembrie la evaluarea CV-ului şi interviul în faţa comisiei.

Potrivit inspectorului şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, în judeţul Alba sunt scoase la concurs 134 de funcţii de directori şi 54 pentru directori adjuncţi.

În judeţul Alba, rata de promovare după proba scrisă a fost de 88,5%, iar 11,48% (17 candidaţi) au picat testul grilă.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.

Urmează alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidația ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie.

Toate probele sunt obligatorii și sunt monitorizate de observatorii desemnați de Ministerul Educației.

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

Calendarul etapei a doua de concurs:

În județul Alba, analiza CV-ului și interviul se desfăşoară în perioada 18 octombrie – 10 noiembrie.

Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie.

Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie  2016.

REZULTATE CONCURS DIRECTORI ARAD:

A doua zi de concurs a adus confirmarea pentru 15 directori şi respingerea altor 3. Toţi cei trei respinşi au fost la proba de evaluare a CV-ului. Nici unul nu a obţinut un minimum de 35 de puncte care să le permită trecerea spre ultima probă cea de prezentare a ofertei manageriale şi a scrisorii de intenţie. În aceste condiţii la lista unităţilor şcolare fără directori se mai adaugă Şcoala Gimnazială Buteni, Grădiniţa PP Căsuţa Piticilor din Arad şi Şcoala Gimnazială din Fântânele.

Tot în cadrul evaluărilor de marţi, 18 octombrie, au fost tranşate competiţiile în şcolile cu mai mulţi candidaţi. Un caz este la Şcoala Gimnazială din Fiscut unde cei doi candidaţi la fotoliul de director au fost departajaţi prin punctaj, 138,25 de puncte pentru Cosmin Suciu şi 118, 125 puncte pentru Bara Denisa. Şi tot punctajul l-a dat câştigător pe Zorel Sârb de la Liceul Teoretic din Pâncota cu un punctaj de 135,00 puncte faţă de contracandidatul său Mirel Igaş cu 120, 625 puncte. Acesta din urmă însă a aplicat şi pentru funcţia de adjunct al aceleaşi şcoli, post pe care îl va ocupa în viitor. Cei doi au obţinut maximum de puncte (50) la ultima probă, cea de prezentare a ofertei manageriale, la fel ca şi candidaţii de la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu, Ioan Nicodim (director) şi Mihăiţă Zdrenţan (dir.adj.).

Miercuri, 19 octombrie continuă seria evaluărilor în cele şase centre de evaluare. Rezultatele finale trebuie afişate pe 18 noiembrie. Din cei 103 candidaţi au fost evaluaţi în două zile 26 de candidaţi.

AICI Rezultatele candidatilodin Arad

 

REZULTATE CONCURS DIRECTORI IASI: Primii 24 de candidaţi au fost evaluaţi oral ieri  

De ieri şi până pe 4 noiembrie, candidaţii pentru posturile de director general şi director adjunct trec prin proba de foc a interviului. În cursul zilei de ieri au fost programaţi pentru evaluare 24 de candidaţi, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie alţi 27 de candidaţi.

Proba de astăzi constă în analiza CV-ului şi un interviu în faţa comisiei, în cadrul căruia candidatul trebuie să-şi prezinte planul managerial pentru un an de zile. Durata probei este de 30 de minute şi cuprinde şi analiza scrisorii de intenţie a candidatului. Conform datelor oficiale furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean pe site, la proba scrisă, din 12 octombrie, dintre cei 261 de înscrişi, patru candidaţi nu s-au prezentat, 36 au fost respinşi, iar alţi şase se află în curs de evaluare. Prin urmare, 215 candidaţi au trecut de prima probă, dintre aceştia, un număr de 60 de candidaţi au obţinut peste 45 de puncte.

Toate probele sunt obligatorii, fiind monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei. Afişarea rezultatelor este programată în data de 18 noiembrie. Contestaţiile pentru proba de interviu pot fi depuse în intervalul 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016.

Sunt declaraţi „admişi“ candidaţii care au realizat cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 16 decembrie, urmând ca, până la jumătatea lunii decembrie, directorii să fie puşi în funcţie.

REZULTATE CONCURS DIRECTORI CONSTANTA: Niciun admis la Ovidiu

Inspectoratul Şcolar Constanţa s-a ocupat, în aceste zile, de organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ. În oraşul Ovidiu se înregistrează, ca urmare a organizării concursului, o situaţie bizară, probabil unică la nivel de judeţ: nici o şcoală nu are conducere, cu o excepţie.

Astfel, la grădiniţa din oraşul Ovidiu, directoarea interimară, Mirela Sârbu, nu a promovat concursul organizat de Inspectoratul Judeţean Şcolar. Amintim că Sârbu a fost numită interimar pe post după retragerea Fănicăi Cornăţeanu, fostă consilieră locală. Între timp, Sârbu s-a confruntat cu probleme de sănătate, dar, chiar şi aşa, s-a prezentat pentru susţinerea examenului. Fără succes însă. Cornăţeanu, deşi avea oportunitatea după retragerea din politică, nu s-a înscris la concurs. Mai departe, la Şcoala nr. 2 din oraş, nu s-a înscris nimeni la concurs! anterior, director al şcolii a fost actualul viceprimar al localităţii Ovidiu, Doru Cumpănaşu.

După ce a fost desemnat viceprimar şi s-a retras din conducerea şcolii, interimar a fost instalată Raisa Abaianitz, dar care n-a fost interesată de funcţie. La liceul din Ovidiu directoare a fost, până acum câteva luni, chiar soţia primarului George Scupra, Cristina Scupra. aceasta se află în concediu de doi ani pentru creşterea copilului, prin urmare, nu s-a prezentat la concurs. a candidat în schimb Viorica Tudoran, care însă nu a promovat examenul. În schimb, a trecut de concurs Mirela Tacciu – fost şi actual director adjunct. Despre Tacciu mai adăugăm că a fost consilier PSD în mandatul anterior, exact când actualul primar George Scupra era şi el membru PSD, scrie Replica de Constanţa.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Jocurile Olimpice. Gimnastă exclusă din lot pentru un motiv neașteptat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
GIMNASTA SHOKO MIYATA RETRASĂ DE LA JO DE LA PARIS DUPĂ CE A FUMAT ȘI A CONSUMAT ALCOOL
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'