UPDATE Robert Negoiţă a plecat de la Parchetul instanţei supreme după aproximativ 45 de minute.
„Nu am dat nicio declaraţie, nu mi s-a pus la dispoziţie dosarul”, a spus primarul Sectorului 3, fără a face alte declaraţii.
Robert Negoiţă a ajuns, miercuri dimineaţă, la ora 9.00, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în dosarul de plagiat. Primarul Sectorului 3 a declarat, la intrarea în sediul Parchetului că a venit împreună cu avocatul său şi că este tot timpul pregătit să răspundă întrebărilor procurorilor, potrivit news.ro.
Întrebat dacă a adus dovezi care să îi susţină nevinovăţia, Negoiţă a răspuns: „Ce dovezi?” şi a intrat în sediul Parchetului.
Robert Negoiţă este suspectat, în dosarul de la Parchetul instanţei supreme privind plagiatul din lucrarea sa de doctorat, de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual şi uz de fals. În acelaşi dosar, coordonatorul lucrării sale de doctorat, Ioan Dascălu, este suspectat de abuz în serviciu, fals în înscrisuri, fals intelectual şi uz de fals.
Dosarul a fost deschis în 4 august, după ce Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 s-a sesizat din oficiu, iar în aceeaşi zi, procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea de către PICCJ a dosarului în care se fac cercetări privind posibila încălcare a regimului proprietăţii intelectuale, respectiv a drepturilor de autor, de către Robert Negoiţă.
Comisia de etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor, declara, în 24 iulie, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (44 de ani), a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, iar teza sa a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.