Un bebeluş, născut fără faţă, a fost operat la Iaşi pentru reconstrucţie

Un caz extrem de rar a fost operat zilele acestea la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi. Un bebeluş s-a născut fără nas, buze şi cerul gurii.
Filip Stan
02 nov. 2016, 21:32
Un bebeluş, născut fără faţă, a fost operat la Iaşi pentru reconstrucţie

Un nou-născut de doar 28 de zile din Botoşani pre­zenta o malformaţie cranio-facială rară, lip­sindu-i elementele centrale ale feţei. Concret, acestuia îi lipsesc buzele, nasul, cerul gurii, musculatura şi ţesutul de pe faţă, iar o parte din emisfera cerebrală împreună cu învelişurile atârnau în gură. Acesta a fost adus la spitalul din Iaşi în cursul zilei de luni, intervenindu-se chirurgical imediat, scrie ziaruldeiasi.ro.

Concret, exista o comunicare liberă între craniu şi faţă, iar din această cauză se sufoca, nu putea să înghită, iar o parte din creier îi atâr­na în gură. În cursul nopţii de ieri (n.red. – luni) s-a repoziţionat creierul, s-a rezolvat defectul cranio-oral şi s-a închis cu părţi moi pentru că oasele îi lipsesc în zona respectivă. Prima dată trebuia repoziţionat creierul pentru că putea muri oricând. Este un caz disperat, însă medicii fac tot posibilul să îl salveze„, a precizat dr. Radu Terinte, managerul unităţii me­dicale.

Operaţia a fost efectuată de o echipă de medici din care a făcut parte dr. Sidonia Susanu, medic chirurg plastician, dr. Cezar Gheorghiţă, medic neuro­chirurg şi dr. Daniel Rusu, medic ORL.

Aceasta a fost abia prima dintre intervenţii, urmând ca la vârsta de trei luni să i se refacă palatul moale şi buzele, pentru a se putea alimenta normal, la vârsta de doi ani să i se refacă defectul osos prin transplant de material osos, iar după doi ani să înceapă cosmetizările de refacere a feţei.

Nou-născutul a ajuns la noi cu o malformaţie cranio-facială severă, iar imediat după ce a ajuns a fost supus unei intervenţii chirurgicale, însă vor mai trebui repetate până va fi reparat tot masivul facial. Starea lui după operaţie este una bună, urmează o perioadă îndelungată de spitalizare şi numeroase intervenţii reparatorii„, a precizat dr. Cătălina Ionescu, medic primar pediatru şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Medicii ieşeni mai spun că astfel de cazuri sunt extrem de rare, în literatura de specialitate fiind vorba despre opt persoane la nivel mondial, dintre care doar două au supravieţuit.

Citeşte şi SPERANŢĂ la o viaţă normală după 16 ani de chin. Iată POVESTEA IMPRESIONANTĂ a unei tinere VIDEO

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!