Plânsul. Cât de ciudat este faptul că lucrurile triste fac ca apa să ţâşnească din ochi. Dintre toate animalele, doar omul poate plânge din pricina emoţiilor. Însă lacrimile nu servesc doar comunicării unor sentimente. Oamenii de ştiinţă cred că prin lacrimi sunt eliminaţi şi hormoni nedoriţi şi alte proteine produse de organism în perioade de stres, ceea ce poate fi explicaţia cuvintelor „un plâns sănătos”.
Roşeaţa în obrazi. S-a demonstrat că înroşirea obrajilor este un răspuns universal uman la atenţia socială. Unele persoane roşesc mai mult decât altele. Înroşirea obrazilor este generată de întâlnirea cu cineva important, primirea unui compliment sau trăirea unei emoţii puternice într-o situaţie socială.
Sărutul. Este ciudat, când te gândeşti că acest schimb de salivă poate fi considerat romantic. S-a demonstrat însă, că este un instinct biologic.
Sărutul le permite oamenilor să-şi utilizeze mirosul şi gustul pentru a se evalua reciproc ca potenţiali parteneri. Respiraţia şi saliva oamenilor conţine semnale chimice care arată starea de sănătate şi, în cazul femeilor, dacă sunt sau nu la ovulaţie, toate mesaje importante din punct de vedere al reproducerii pentru un potenţial partener.
Mai mult, pielea din jurul nasului şi a gurii este impregnată cu uleiuri ce conţin feromoni care transmit informaţii despre componenţa biologică a unei persoane. După ce oamenii culeg feromonii celeilalte persoane în timpul sărutului devin atraşi sau nu din punct de vedere sexual, în funcţie de ce detectează.
Citeşte mai mult pe Sfatulparintilor.ro.