Olguţa Vasilescu despre decizia CA Bucureşti în dosarul său: N-am pierdut nimic, n-am câştigat nimic

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a scris vineri, pe o rețea de socializare, după ce magistrații Curții de Apel București au admis contestația DNA împotriva deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotărâse să restituie procurorilor dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupție, că nu a pierdut și nu a câștigat nimic, iar "telenovela continuă".
Filip Stan
04 nov. 2016, 18:02
Olguţa Vasilescu despre decizia CA Bucureşti în dosarul său: N-am pierdut nimic, n-am câştigat nimic

Curtea de Apel București a trimis dosarul meu, spre rejudecare, la Tribunalul București, pentru vicii de procedură. Mai precis, după ce instanța a decis returnarea dosarului la DNA pentru încălcarea dreptului la apărare, probe obținute ilegal etc, a omis să citeze procurorul DNA, după 5 zile. Astăzi, DNA a atacat decizia Tribunalului București pentru vicii de procedură. N-am pierdut nimic, n-am câștigat nimic. O luăm de la capăt cu procedurile de cameră preliminară. Telenovela continuă…„, a scris Olguţa Vasilescu pe pagina de Facebook.

La rândul, avocatul Radu Marinescu a afirmat că rămâne valabilă încheierea Tribunalului București din data de 20.09.2016 prin care s-a constatat încălcarea dreptului la apărare, „nelegalitățile în efectuarea urmăririi penale și neregularitatea rechizitoriului în privința descrierii și probării faptelor și prin care au fost excluse probe obținute neloial”.

Curtea de Apel București (camera preliminară) a restituit cauza penală privind pe Lia Olguța Vasilescu, Radu Preda și Popescu Daniela la Tribunalul București, pentru corectarea unui viciu pur formal de procedurp (neparticiparea procurorului la ședința de dezinvestire a instanței). Procedura va fi reluată în fața Tribunalului București exclusiv în legătură cu acest aspect procedural formal. Încheierea Tribunalului din data de 20.09.2016 prin care s-a constatat încălcarea dreptului la apărare, nelegalitățile în efectuarea urmăririi penale și neregularitatea rechizitoriului în privința descrierii și probării faptelor și prin care au fost excluse probe obținute neloial (înregistrări ambientale, declarații de martori, denunțuri etc.) rămâne valabilă„, a scris avocatul celor trei pe Facebook.

Pe 6 octombrie, Tribunalul București a decis să trimită la DNA dosarul în care primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, este acuzată de corupție, judecătorii constatând neregularitatea actului de sesizare a instanței.

Decizia a fost luată după ce, pe 20 septembrie, tribunalul a declarat ca nule mai multe probe strânse de anchetatori în acest dosar, și anume declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară, deoarece aceștia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum și o declarație dată de denunțătorul Ionuț Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Pe 19 iulie, Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).

În același dosar, au fost deferiți justiției Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracțiuni) și instigare la spălare de bani, și Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociații non-profit, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Lia Olguța Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări, inculpata folosindu-se, în schimbul obținerii acestor foloase, de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a PSD.

De asemenea, Olguța Vasilescu este acuzată că și-a folosit influența pentru a obține de la un alt om de afaceri materiale electorale în valoare de 44.241 euro conținând imaginea acesteia și sloganuri de campanie electorală.

Totodată, procurorii anticorupție spun că primarul Craiovei a pretins și primit în cursul anului 2014, cu titlu de mită, suma totală de 568.291,37 lei, pentru și printr-o asociație non-profit, de la mai mulți oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu primăria, banii fiind primiți în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Citeşte şi Dosarul de corupţie al primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, se întoarce la Tribunalul Bucureşti

DailyBusiness
Intervenție DE ULTIMĂ ORĂ de la Guvern! Mii de români pot cere suspendarea ratelor
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Pericolul din murături semnalat de Mihaela Bilic: „E important de precizat”
Capital.ro
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Se dau 100 de euro în plus la al 13-lea salariu. Iată cine sunt norocoșii
Adevarul
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a fost călcată în picioare
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Revenire spectaculoasă la Pro TV! Vedeta a petrecut 27 de ani la pupitrul știrilor
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Cancan.ro
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani. Sunt...'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Ce cadou a primit o badantă româncă din Italia, din partea bătrânei pe care a îngrijit-o! Nepoților femeii nu le-a venit să creadă: „M-am simțit abandonată de voi toți”
Capital.ro
Rusia a fost atacată. Victorie totală pentru Zelenski. Explozie urmată de un seism (VIDEO)
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare! Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
substantial.ro
Parlamentul României: incident de incendiere cauzat de un bărbat ce cunoștea spațiul
MediaFlux
DOLIU IMENS! Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!