Traian Băsescu: Sloganul nostru în această campanie este „Lupt pentru România”, obiectivul, unirea cu Republica Moldova VIDEO

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică, în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor partidului la alegerile parlamentare, desfăşurat la Sala Palatului, că sloganul PMP în campanie este "Lupt pentru România", iar obiectivul principal, unirea cu Republica Moldova, acest lucru putând fi posibil în cinci sau şase ani.
Iulian Tudor
06 nov. 2016, 12:30
Traian Băsescu: Sloganul nostru în această campanie este

Liderul PMP s-a declarat impresionat, în discursul său, de entuziasmul de la Sala Palatului, mărturisind că a mai văzut acest entuziasm pe vremea PDL, „când exista acest partid minunat”.

„Nu am crezut că voi mai vedea această sală plină cu oameni care prin entuziasm, şi asta arată că nu am greşit încercând construcţia unui partid nou”, a spus Traian Băsescu, acuzând „sistemul” că nu îşi doreşte intrarea PMP în Parlament.

„Vor avea o decepţie gravă, PMP va intra în Parlament cu un scor foarte bun, şi asta cu certitudine nu datorită mie, ci eforturilor voastre. Sloganul nostru în această campanie este «Lupt pentru România»”, a spus Traian Băsescu, scrie news.ro.

Liderul PMP a vorbit şi despre obiectivul partidului la alegerile parlamentare. El a povestit că, în timp ce era student la Institutul de Marină, avea un dascăl care preda psihologie.

„Când aveam cursuri, avea Harta României mari şi spunea: «Voi, dragi studenţi, o să bateţi mările şi oceanele, o să ridicaţi drapelul la catarg, dar trebuie să ştiţi ce acoperă tricolorul», şi ne arăta harta României mari”, a spus Traian Băsescu, vizibil emoţionat.

El a continuat: „Obiectivul nostru este unirea României cu Republica Moldova. Unirea se va face când cetăţenii din stânga Prutului vor fi convinşi în proporţie de peste 50% că vor acest lucru şi când România va proba cetăţenilor Republicii Moldova că e mai bine să fim uniţi decât să trăim în două state independente”.

Traian Băsescu a menţionat că această unire se va produce în 5 – 6 ani, pentru că în Republica Moldova există un curent unionist.

„În 2015, acest curent avea 3%, era efectul propagandei sovietice care desţelenise minţile românilor. Astăzi, 550.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova au şi cetăţenie română. Orice sondaj, astăzi, arată că de la 3% în 2015, am ajuns la 35%”, a mai afirmat liderul PMP.

Traian Băsescu l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru demersul de a stabili o comisie care să se ocupe de obiectivul de ţară.

„Este inadmisibil, tu, şef de stat, să vii să spui, veniţi, voi, minţile cele mai luminate, şi spuneţi care e obiectivul de ţară. Nu, asta este treaba ta”, a arătat Traian Băsescu, menţionând că obiectivul principal al României trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'