Jocurile pe Facebook: femeile preferă Farmville, iar bărbaţii – jocurile sportive şi pokerul

Circa 47% din persoanele cu vârsta între 18 şi 35 ani, din zona urbană, prezente pe Facebook, accesează jocuri, femeile fiind fane Farmville/ Cityville, precum şi ale celor de genul bubble/cubes, în timp ce bărbaţii preferă jocurile sportive şi pokerul, potrivit unei cercetări Love Plus.
Romania TV
14 iun. 2012, 12:42
Jocurile pe Facebook: femeile preferă Farmville, iar bărbaţii - jocurile sportive şi pokerul

Love Plus, unul dintre principalii competitori pe piaţa de prezervative, a anunţat joi că lansează o aplicaţie pe Facebook – jocul „Love Factory” – produsă integral în România, disponibilă global, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Implementarea proiectului Love Factory a fost precedată de o cercetare realizată în octombrie 2011 pe o bază de 400 de respondenţi, bărbaţi şi femei din zona urbană, care folosesc Facebook, inclusiv pentru jocuri, mai mult de o dată pe săptămână. Printre obiectivele acestei cercetări s-au numărat: înţelegerea targetului – cei care folosesc Facebook şi jocurile prezente pe această platformă, precum şi analiza obiceiurilor şi a motivaţiilor acestora din spatele deciziei de a se juca.

Astfel, s-a constatat că majoritatea reprezentanţilor categoriei de vârstă 18-35 ani, din zona urbană, sunt prezenţi pe Facebook (86,5%), iar dintre aceştia 46,9% accesează jocurile. Jocurile preferate de aceştia sunt Farmville, Cityville, Mafia Wars, FIFA Manager şi The Sims Social. Cele mai populare jocuri, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, sunt cele de tip Farmville (91,2%), urmate de poker (36,9%) şi jocuri sportive (37,9%).

Dacă sunt analizate preferinţele la nivelul categoriilor de jocuri, femeile sunt fanele celor de tipul Farmville/ Cityville, precum şi a celor simple, de genul bubble/cubes. De cealaltă parte, bărbaţii preferă jocurile sportive şi pokerul, se spune în comunicat.

Timpul dedicat sesiunilor de joc pe Facebook oferă noi elemente de diferenţiere între cele două sexe. Astfel, majoritatea femeilor (45,6%) dedică 15-30 minute unei sesiuni de joc pe Facebook, în timp ce 31,5% dintre bărbaţi petrec 5-15 minute pe sesiune. Totodată, cei între 18-30 ani petrec mult mai mult timp jucându-se pe Facebook decât cei de 31-35 de ani.

Momentul accesării acestor jocuri a fost un alt indicator al studiului. Astfel, femeile se joacă atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend. În schimb, bărbaţii preferă să se joace mai degrabă în timpul săptămânii, după serviciu (27,6%) sau în weekend (30,5%).

Principalul motiv pentru cei care aleg să se joace pe Facebook constă în faptul că jocurile reprezintă un mod plăcut de petrecere a timpului, iar această observaţie este valabilă indiferent de sex, vârstă sau mărimea oraşului. Mai mult, dacă bărbaţii sunt atraşi de competiţia cu prietenii sau cu alţi jucători (61,1%), încercând mereu să obţină cel mai bun scor, femeile caută interacţiunea cu prietenii şi dorinţa de a nu rămâne în urmă.

Principala sursă de informare în legătură cu jocurile pentru toate categoriile de jucători este reprezentată de recomandările/ invitaţiile prietenilor. Pe lângă acestea, femeile sunt mai influenţate de Facebook ads (55,8%), în timp ce bărbaţii preferă să se documenteze singuri sau să afle de pe alte site-uri.

Proiectul „Love Factory” a fost dezvoltat pe parcursul unui an de echipa Love Plus, împreună cu Maria Negruţă, Social Game Designer – Digital Cookies şi compania locală de dezvoltare Assist Software. Cu acest proiect, compania îşi propune să atragă jucători din toată lumea, nu doar din România.

Jocul prezintă povestea unei fabrici de prezervative, unde utilizatorii pot să producă şi, mai apoi, să vândă prezervative către diferite pieţe de desfacere. Maşinile din joc sunt create după designul celor din fabricile reale. Jucătorii sunt însoţiţi în aventura lor de cinci personaje, în centrul acţiunii fiind roboţelul MARU.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care pot face bani frumoși până la final de an. Se întâmplă ceva magic în viața lor în următoarele 5 luni
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
CrowdStrike vs. Windows 3.1: cum a câștigat Southwest Airlines
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!