ALEGERI SUA. Premierul britanic Theresa May, nerăbdătoare să colaboreze cu Donald Trump

Premierul britanic Theresa May l-a felicitat miercuri pe Donald Trump pentru victoria în alegerile prezidențiale din SUA, spunând că Marea Britanie și SUA vor rămâne "parteneri puternici și apropiați în privința comerțului, securității și apărării", transmite Reuters.
Filip Stan
09 nov. 2016, 10:48
ALEGERI SUA. Premierul britanic Theresa May, nerăbdătoare să colaboreze cu Donald Trump

Vreau să îl felicit pe Donald Trump pentru că a fost ales noul președinte al SUA, în urma unei campanii dure. Marea Britanie și Statele Unite au o relație specială și de durată bazată pe valorile libertății, democrației și spiritului întreprinzător. Suntem și vom rămâne parteneri puternici și apropiați în privința comerțului, securității și apărării”, a precizat May într-un comunicat.

Aștept cu nerăbdare să lucrez cu președintele ales Donald Trump și să construim pe aceste relații pentru a asigura securitatea și prosperitatea națiunilor noastre în anii care vin„, a adăugat premierul britanic.

Victoria candidatului republican Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA a fost salutată de mai mulţi liderii ai formațiunilor de extremă dreapta din mai multe state europene. 

Americanii și-au luat țara înapoi’, a declarat Geert Wilders, liderul formațiunii olandeze de extremă dreapta Partidul Libertății (PVV), într-unul din primele mesaje pe Twitter, miercuri dimineață, după ce a devenit clar că republicanul Donald Trump luase conducerea în fața democratei Hillary Clinton.

Sentimentul a fost împărtășit de Nigel Farage, liderul interimar al UKIP din Marea Britanie, eurofob, și de Marine Le Pen, de la conducerea Frontului Național din Franța, care l-au felicitat pe Trump.

Ai dus o luptă curajoasă în campanie’, a declarat Farage, adresându-se lui Trump, pe care l-a sprijinit în câteva evenimente de campanie.

Felicitări noului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, și poporului american, liber!‘, a scris Marine Le Pen, într-un tweet. ‘Lumea lor se prăbușește. A noastră tocmai se creează’, a punctat și strategul-șef al lui Marine Le Pen, Florian Philippot.

În Germania, unul din liderii partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a văzut în victoria lui Trump ‘un semnal că, în lumea occidentală, cetățenii vor o schimbare a cursului politic’.

Nu doar în SUA, dar și în Germania cetățenii vor granițe sigure, mai puțină globalizare și politici de bun-simț care sunt mai concentrate pe propria lor țară’, a scris Beatrix von Storch pe Facebook.

Din Austria, Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertății (FPOe), l-a felicitat pe Trump pentru victorie, notând pe Facebook că ‘stânga politică și establishment-ul izolat și murdar sunt pedepsiți de votanți și dați afară din diferite poziții decizionale’.

FPOe speră că Norbert Hofer, candidatul său în alegerile prezidențiale de pe 4 decembrie din Austria, va deveni primul exponent al extremei drepte la șefia unui stat membru al Uniunii Europene.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia Majorează Taxele de Import Pentru Produse Din „Țări Neprietenoase”
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'