Suspecţi de falsificare de carduri, reţinuţi de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au reţinut, joi, şapte persoane suspectate că au format o reţea internaţională de falsificare a cardurilor care extrăgea date de pe instrumentele de plată electronice din Franţa şi Belgia, apoi cardurile erau clonate în România, iar banii erau retraşi în ţări precum Statele Unite ale Americii, Taiwan, Nepal şi Filipine, arată anchetatorii.
Iulian Tudor
10 nov. 2016, 13:10
Suspecţi de falsificare de carduri, reţinuţi de procurorii DIICOT

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Arnăutu George, Bârcea Emil, Bucin Radu-Nicolae, Musteaţă Ionel-Laurenţiu, Musteaţă Ovidiu-Gabriel Şi Ungur Petru-Dumitru pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, deţinerea de dispozitive în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani”, arată procurorii DIICOT.

Procurorii mai spun că, începând cu anul 2015, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat, specializat în confecţionarea de echipamente de tip skimming, atât hardware cât şi software. Cu ajutorul acestora au reuşit falsificarea cardurilor în ţări din Uniunea Europeană, cu precădere Franţa şi Belgia unde au montat dispozitivele la POS-uri în special din staţiile de combustibil. Apoi, datele obţinute erau folosite pentru colonarea cardurilor cu ajutorul cărora se făceau plăţi frauduloase, mai arată anchetatorii.

Cardurile clonate astfel au fost folosite pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Taiwan, Nepal şi Filipine.

Procurorii şi poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română au identificat 47 de persoane implicate în reţea. De altfel gruparea, spun anchetatorii, era organizată pe diferite zone infracţionale. O parte a membrilor se ocupa de producerea echipamentelor de skimming, alţii montau echipamentele la bancomate sau staţii de benzină, existau membri ai grupării care se ocupau de falsificarea cardurilor bancare şi efectuare, iar alţii se ocupau de retragerea numerarului de la bancomate.

În cursul zilei de miercuri au fost organizate 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad, Oradea, Cluj, Mureş şi a municipiilor Craiova şi Satu Mare fiind ridicate telefoane mobile, calculatoare, medii optice de stocare, precum si bani, 40.500 euro şi 11.500 USD. De asemenea, pe raza judeţului Cluj a fost identificat un laborator destinat producerii de echipamente de skimming.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus cercetarea sub control judiciar faţă de alţi 6 inculpaţi din aceeaşi grupare.

Spynews
Idei de city-break în minivacanța de Sfânta Maria. Ce prețuri au biletele de avion în luna august
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoral pe care turiștii români o evită, fără să știe ce oferă: “Multe localuri și hoteluri, magazine cu preț de supermarket”
Capital.ro
Rusia a dat ORDIN de evacuare! Decizia luată acum la granița cu Ucraina
Playtech.ro
Dumnezeule cât de bine arată! Ana Baniciu, apariție incendiară la plajă. Are trup de zeiță după naștere
DailyBusiness
SE DĂ APĂ CU PORȚIA! Lista localităţilor din România unde s-a limitat consumul
Adevarul
Minivacanța de Sfânta Maria Mare în 2024. Câte zile libere au bugetarii anul acesta
Spynews
Zodii norocoase în dragoste în toamna 2024. Nativii care au șanse mari să primească o cerere în căsătorie
Spynews
Cum arată și cu ce se ocupă Hamude Kilani, la 7 ani de când a participat la Insula Iubirii. Fanii au fost surprinși să-l vadă așa
Evz.ro
Dispare un loc turistic celebru. Românii să dădeau în vânt după el
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Doliu la Antena 1! A murit Adrian Cherciu, antrenorul vedetelor de la Splash 😢
Playsport.ro
BREAKING: Aroganță de 100 000 de euro pentru Simona Halep! Ce mașină și-a luat
kanald.ro
Al șaptelea pacient declarat vindecat de HIV. Acesta nu mai este infectat cu virusul de 6 ani
Capital.ro
Ungaria e paralizată! Pericol la granița cu România. Ungurii sunt pe marginea prăpastiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul motiv
substantial.ro
Ministerul Educației confirmă: Nicio fraudă la admiterea la Facultatea de Arhitectură ‘Ion Mincu’ din București
MediaFlux
DONALD TRUMP, ATACAT! ȘOC în SUA! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!