Deşi autorităţile braşovene au promis că cele 8.900 de familii din Braşov care au rămas în sistemul centralizat de termoficare vor avea apă caldă şi căldură din 1 noiembrie, abia vineri Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a emis licenţa de funcţionare pentru noul Serviciul Public Local de Termoficare Braşov.
Urmează ca începând de luni să fie semnate contractele de furnizare a agentului termic cu asociaţiile de locatari, după ce Consiliul Local a aprobat în ultima şedinţă tarifele pentru gigacalorie, potrivit viceprimarului Costel Mihai.
„De luni, îi aşteptăm pe beneficiarii care sunt legaţi la sistemul centralizat de termoficare să vină la sediul SPLT din Centurl Civic, să semneze contractele. În maxim şapte zile, vom actualiza şi contractele deja semnate, cu tarifele aprobate în CL“, a spus viceprimarul.
Apoi, noul Serviciul Public Local de Termoficare trebuie să semneze şi un contract cu furnizorul de gaz metan şi abia apoi se va putea relua furnizarea de agent termic către populaţie.
Preţul gigacaloriei pentru populaţie a fost stabilit la 203,22 lei, mai puţin cu 7 lei faţă de anul trecut, ca urmare a faptului că TVA a scăzut de la 24 la 20% începând cu acest an. Consumatorii non-casnici vor plăti între 291,28 şi 414,28 lei fără TVA, în funcţie de linia la care sunt conectaţi ( magistrală sau la reţea de distribuţie).
Braşovul are, din august, propriul serviciu de termoficare – Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) – sub autoritatea directă a Consiliului Local, după ce furnizorul Tetkron, a rămas fără licenţă.