Copaci doborâţi de vânt, maşini avariate, în urma furtunilor puternice. Mii de oameni au rămas fără curent electric UPDATE

Zeci de copaci au fost doborâţi de vântul puternic în mai multe judeţe, dar şi în Capitală. Mai multe maşini au fost avariate de copacii căzuţi, iar pompierii de la ISU intervin pentru îndepărtarea lor de pe carosabil. Mii de oameni au rămas fără curent electric.
Iulian Tudor
13 nov. 2016, 05:53
Copaci doborâţi de vânt, maşini avariate, în urma furtunilor puternice. Mii de oameni au rămas fără curent electric UPDATE

UPDATE Aproape 7.000 de familii din județul Iași au rămas duminică fără energie electrică din cauza vântului puternic.

Prefectul Marian Grigoraș a precizat că în prezent nu sunt alimentați cu energie electrică aproximativ 7.000 de consumatori. Zonele afectate sunt Hârlău — Scobinți — Deleni, satul Goruni și comuna Holboca.

Un număr de 13 localități sucevene au fost afectate, duminică, de defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică, din cauza ninsorilor abundente și a vântului, lucrătorii E.ON aflându-se în teren pentru remedierea deranjamentelor.

Potrivit Centrului Județean de Coordonare a Situațiilor de Urgență Suceava, dintre cele 13 localități, opt au rămas total nealimentate cu energie electrică, respectiv Costileva de Sus, Hânțești, Volovăț, Iaslovăț, Bălcăuți, Calafindești, Șerbăuți și Negostina, și cinci parțial nealimentate, respectiv Suceava, Rădăuți, Siret, Izvoarele Sucevei și Moldova Sulița.

Aproximativ 1.500 de consumatori din mai multe localități din județul Olt au fost afectați duminică de întreruperi de energie electrică din cauza vântului puternic, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Alin Băsășteanu.

Acesta a precizat că duminică, din cauza vântului puternic, în județ au fost afectate rețele de distribuție a energiei electrice, au fost smulse elemente din acoperișurile unor clădiri și au fost doborâți copaci.

Potrivit lui Băsășteanu, probleme în alimentarea cu energie electrică au fost la consumatori din localitățile Baldovinești, Voineasa, Traian, Fărcașele, Găneasa, Vișina, Bucinișu și Teslui. Echipe ale distribuitorului de energie intervin pentru remedierea problemelor.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș a anunțat că a intervenit duminică pentru înlăturarea a 37 de copaci doborâți de vânt și pentru degajarea a zece autoturisme avariate, iar în continuare în jur de 70 de localități sunt fără energie electrică.

„Ca urmare a fenomenelor meteo prognozate, astăzi până la ora 17,00, ISU ‘Horea’ al județului Mureș a avut 37 de intervenții pentru înlăturarea copacilor căzuți din cauza vântului puternic. Astfel, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Târgu Mureș au intervenit la 30 de solicitări de înlăturare a copacilor căzuți, iar cei de la Detașamentul Sighișoara, la 7 solicitări. Din fericire, nu au existat victime umane. 10 autoturisme au fost avariate de copacii doborâți de vânt”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, căpitan Cristian Virag.

Potrivit acestuia, echipele de intervenție ale Electrica lucrează la remedierea defecțiunilor survenite la numeroase puncte de transformare din județ. În continuare circa 70 de localități nu au curent, iar în 15 localități, inclusiv în municipiul Târnăveni, s-a reușit remedierea defecțiunilor provocate de vântul puternic și de căderile masive de zăpadă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș Ovidiu Dancu a precizat duminică, pentru AGERPRES, că pe drumurile județene au fost semnalate două blocaje în trafic, în zona Sângeorgiu de Pădure-Bezid și a localității Hodoșa.

Pompierii au intervenit în ultimele şapte ore la peste 100 de cazuri în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe stradă sau pe maşini şi a bucăţilor de pe faţadele unor blocuri sau a scândurilor de la acoperişuri smulse de vânt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, duminică, între orele 08.00 şi 15.00, pompierii au intervenit în 102 cazuri, “pentru degajarea copacilor căzuţi, a elementelor de construcţie desprise sau în pericol de cădere”.

Alte 10 intervenţii ale pompierilor sunt în desfăşurare, la intersecţia bulevardului Iuliu Maniu cu strada Preciziei, pe strada Baltagului, strada Menţiunii, bulevardul Timişoara şi pe strada Novaci.

Un alt incident a avut loc în zona Piaţa Victoriei, unde se desprins scânduri de la un acoperiş şi se intervine pentru îndepărtarea acestora. Poliţiştii de la rutieră au închis circulaţia pe Calea Victoriei, traficul fiind deviat de la intersecţia Biserica Amzei către Ştirbei Vodă şi de la Calea Victorie spre Bulevardul Dacia.

Pompierii bucureşteni au mai intervenit, duminică, pentru îndepărtarea unor bannere şi panouri publicitare doborâte de vânt, precum şi a unor stâlpi de electricitate rupţi sau în pericol de cădere.

Intervenţii ale pompierilor au mai fost pe Drumul Găzarului, strada Dunavăţ, strada Baba Novac, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Plevna, strada Teiul Doamnei şi strada Lotrioara.

Pe strada Drumul Găzarului, din Sectorul 4 al Capitalei, vântul puternic a smuls faţadele a două balcoane de la ultimele două etaje ale unui bloc de zece etaje care nu este reabilitat, un magazin aflat la parterul imobilului fiind avariat.

Şi echipajele de la ALPAB au intervenit pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vânt în parcurile pe care le admnistrează, dintre care cinci în Parcul Tineretului, 15 în Parcul Herăstrău, unul în Parcul Operei şi alţi doi la Arena Naţională.

UPDATE Zeci de copaci din mai multe localități din Dolj au fost doborâți, iar izolația, acoperișurile și balcoanele mai multor blocuri din Craiova au căzut, duminică, din cauza vântului puternic, avariind patru autoturisme. La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale ISU Dolj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, a declarat pentru Agerpres că prin serviciul de urgență 112 s-au primit peste 30 de apeluri prin care au fost sesizate avariile produse de vântul puternic.

„Echipajele noastre au avut două intervenții pentru degajarea izolației care a căzut de pe două blocuri din Craiova din cauza vântului puternic, fiind avariate trei autoturisme. Tot în Craiova, patru acoperișuri de bloc și balcoane au căzut. De asemenea, am intervenit la degajarea copacilor căzuți pe circa 10 străzi din Craiova, precum și în comunele Bucovăț, Ghercești și Pielești. Toate județele din zona Olteniei se află sub avertizare cod galben de vânt puternic până în această seară, la ora 20,00, iar apelurile privind avariile continuă să vină”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Blocurile avariate se află pe bd. Dacia și în cartierul Craiovița Nouă. De asemenea, o bucată de tablă de pe acoperișul Universității din Craiova s-a desprins în urma vântului puternic.

UPDATE Peste 20 de arbori au fost doborâți din cauza cantității mari de zăpadă căzută într-un interval scurt de timp, duminică, la Zalău, pompierii intervenind pentru tăierea copacilor și îndepărtarea pericolului, iar un arbore doborât a dus la întreruperea traficului feroviar între stațiile de cale ferată Zalău și Mirșid, potrivit Agerpres.

„Din cauza precipitațiilor puternice căzute pe parcursul dimineții zilei de duminică, respectiv depuneri de zăpadă, peste 20 de copaci din municipiul Zalău s-au prăbușit, pompierii fiind solicitați să intervină în mai multe zone din oraș. Două autoturisme au fost ușor avariate de crengi căzute”, a precizat duminică Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj.

Un arbore prăbușit a blocat și o parte carosabilă pe DN 1 C, la ieșire din localitatea Bârsău Mare către Dej, în acest caz intervenind pompierii Gărzii Ileanda.

De asemenea, precipitațiile abundente au făcut ca pe drumurile din județ să se circule în condiții de iarnă, însă nicio arteră de circulație nu este închisă sau blocată.

În Sălaj este în vigoare, până la ora 20,00 un cod galben de ninsori moderate și intensificări ale vântului.

Potrivit Centrului Infotrafic, la ora 13,30, traficul feroviar era întrerupt pe secția de cale ferată 412, între stațiile de cale ferată Zalău și Mirșid, la kilometrul feroviar 104+600 de metri, din cauza unui brad care a căzut pe firele de telecomunicații.

UPDATE 23 de copaci au fost doborâți de vânt în Capitală, și anume 5 în Parcul Tineretului, 15 în Herăstrău, 1 copac în Parcul Operei și 2 în apropierea Arenei Naționale, informează duminică Primăria Municipiului București. Echipajele de intervenție se află pe teren pentru a îndepărta copacii căzuți în parcurile pe care le administrează ALPAB.

Operatorii de salubritate, împreună cu ADP-urile de sector, acționează pentru a îndepărta copacii căzuți pe carosabil, deșeurile aduse de vânt pe arterele Capitalei și pentru a degaja rigolele și gurile de scurgere pentru a evita riscul unor eventuale inundații.

În ceea ce privește sistemul de semaforizare din Capitală, echipele Administrației Străzilor au remediat defecțiunile apărute în următoarele zone: B-dul Unirii/str. Lucian Blaga, B-dul Corneliu Coposu/str. Matei Basarab, B-dul Corneliu Coposu/str. Mircea Vodă, B-dul Octavian Goga/str. Nerva Traian și str. Mircea Vodă/str. Sf. Vineri.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus ca toți operatorii de salubritate, ADP-urile celor șase sectoare, Administrația Lacuri Parcuri și direcțiile de specialitate ale primăriei să-și intensifice acțiunile din teren astfel încât defecțiunile generate de fenomenele meteo să fie remediate în cel mai scurt timp. Decizia a fost luată având în vedere fenomenele meteorologice extreme înregistrate în această noapte în Capitală, dar și faptul că se anunță în continuare intensificări ale vântului.

Gabriela Firea a mai solicitat Poliției Locale să-și mobilizeze echipajele pentru a identifica zonele în care ar putea cădea panouri publicitare, pentru a se evita prăbușirea acestora în cazul unor noi intensificări ale vântului. În acest sens, reprezentanții Poliției Locale au luat legătura cu firmele de publicitate să ia măsuri pentru ancorarea panourilor și prismelor publicitare. De asemenea, polițiștii locali vor verifica semnalizările lucrărilor edilitare pentru a evita eventualele accidente.Pentru a evita pericolul producerii de accidente, Primăria Capitalei, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, recomandă cetățenilor să nu stea lângă construcții improvizate, corturi, schele, șantiere de construcții sau lângă clădiri care prezintă urme evidente de degradare, să nu atingă firele căzute pe pământ și să-și asigure elementele de construcții.

Primăria Capitalei pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, unde aceștia pot sesiza problemele apărute în urma fenomenelor meteo extreme.

UPDATE Mai multe acoperişuri au fost smulse de vântul puternic de pe câteva blocuri din municipiul Craiova şi zeci de arbori au fost doborâţi de rafale, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia şi Regiei Autonome de Administrarea Domeniului Public şi Fondului Locativ acţionând încă de duminică noapte pentru a evalua pagubele şi pentru a înlătura efectele calamităţilor. Vântul a smuls şi o bucată din acoperişul Universităţii craiovene, circulaţia rutieră în zonă fiind restricţionată pe un sens de mers.

Pompierii craioveni acţionează în paralel pentru a înlătura resturile se acoperiş căzute în stradă.

UPDATE Circulația pe majoritatea drumurilor naționale, județene și comunale din Maramureș se desfășoară duminică în condiții de iarnă, potrivit dispeceratului Societății Județene de Drumuri și Poduri Maramureș. De asemenea, pe DN1C, din cauza ninsorii și a vizibilității reduse, se circulă cu dificultate între localitățile Valea Chioarului și Pasul Mesteacăn, prin care se face legătura dintre județul Maramureș și județul Cluj.

Traficul rutier este ușor îngreunat și pe DN 18, între orașul Baia Sprie — Pasul Gutâi (900 metri altitudine) — Mara — Sighetul Marmației, și pe DN 19, prin Pasul Huta Certeze, dintre județele Maramureș și Satu Mare, drumuri pe care intervin utilajele de deszăpezire.

Tot în condiții de iarnă se circulă și pe DN 18 între Moisei — Borșa — Pasul Prislop (1.400 metri altitudine) — Cârlibaba, județul Suceava, și pe DJ 184 Baia Sprie — Cavnic — Pasul Rotunda (1.100 metri altitudine) — Ocna Șugatag.

În Baia Mare, potrivit reprezentanților Poliției Rutiere, traficul rutier se desfășoară în condiții normale.

UPDATE Peste 9.000 de consumatori au rămas, duminică, fără energie electrică în județul Suceava, dintre care câteva sute în municipiul reședință, a declarat prefectul Constantin Harasim. Echipele E.ON se află în teritoriu pentru a remedia avariile.

Totodată, circulația rutieră în zona de munte a județului Suceava se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunată din cauza zăpezii, iar în zona de responsabilitate a Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc se acționează cu 14 utilaje de deszăpezire.

Potrivit prefectului, autovehiculele mari au avut dificultăți, în cursul dimineții de duminică, pe tronsonul Vatra Dornei — Mestecăniș, TIR-urile circulând cu viteză mică. În jurul orei 7,30, s-a luat decizia ca traficul greu să fie oprit pentru o jumătate de oră, astfel încât utilajele de deszăpezire să poată interveni pentru îndepărtarea zăpezii de pe șosea.

Aceeași decizie s-a luat și pentru tronsonul Câmpulung Moldovenesc — Pasul Mestecăniș.

Prefectul a spus că nu s-au semnalat probleme deosebite în urma ninsorii căzute în ultimele ore, iar autovehiculele grele erau echipate corespunzător.

Constantin Harasim a precizat că s-a dispus și suplimentarea numărului de utilaje de deszăpezire care acționează în zonă.

Și pe DN 18, pe raza localității Cârlibaba, traficul a fost întrerupt temporar pentru a se degaja carosabilul, după ce mai mulți arbori au fost doborâți de vânt și au blocat drumul.

UPDATE Mai multe comune de pe Valea Sebeșului și, parțial, municipiul Sebeș au rămas fără curent electric în urma viscolului care a afectat linii de înaltă și medie tensiune, a declarat, duminică, directorul Sucursalei Alba a Electrica Distribuție Transilvania Sud, Bogdan Medrea.

Acesta a menționat că este vorba de comunele de pe Valea Sebeșului, cum ar fi Șugag și Săsciori, fiind afectate inclusiv pensiunile din Poarta Raiului, precum și despre o parte a municipiului Sebeș. De asemenea, potrivit lui Medrea, probleme au fost semnalate și în Cunța, Câlnic, Gârbova, afectate parțial de întreruperea furnizării cu energie electrică.

El a precizat că mai multe echipe de intervenție încearcă să remedieze defecțiunea apărută duminică dimineața ca urmare a viscolului, estimând că va mai dura câteva ore până când vor fi realimentate toate locuințele afectate.

Turiști cazați în pensiunile din Poarta Raiului, în Munții Sebeșului, afectate și de lipsa curentului electric, au reclamat și faptul că drumul județean, unul de pământ, care face legătura cu DN 67C — Transalpina, nu a fost deszăpezit.

Tot ca urmare a vremii nefavorabile, subsolurile și pivnițele a trei case de pe o stradă din municipiul Aiud au fost duminică inundate. Pentru evacuarea apei acționează echipaje de intervenție ale Detașamentului Aiud din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” Alba.

Angajați ai ISU au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru evacuarea apei și în municipiul Sebeș. Aici, subsolul unui bloc a fost inundat cu apă provenită din infiltrații.

Tot în Sebeș, un brad s-a rupt duminică din cauza vântului puternic, fără a produce pagube.

UPDATE Un copac a căzut, duminică, la intersecția străzilor Grivița cu Semicercului și a blocat ambele benzi de circulație, informează Brigada Rutieră a Capitalei. În cădere, copacul a rupt și firele de tensiune care alimentează troleibuzele.

Polițiștii au deviat circulația în zonă, traficul fiind redirecționat pe strada Buzești către bulevardul Dacia.

UPDATE Aproximativ 200 de familii din comuna Ripiceni, județul Botoșani, au rămas, duminică, fără energie electrică, din cauza vântului puternic, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Dorina Lupu.

Tot din cauza vântului puternic, mai mulți arbori au căzut, blocând căi de acces din localitățile Botoșani, Baisa și Frumușica, fiind necesară intervenția pompierilor.

Totodată, având în vedere Codul galben de inundații valabil pentru județul Botoșani, specialiștii ISU au decis monitorizarea râurilor Miletin, Buhai și Bașeu.

UPDATE Pompierii din Giurgiu intervin duminică în mai multe localități din județ, pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil în urma vântului puternic. Potrivit ISU Giurgiu, se intervine în localitatea Iepurești, pe DN41, în localitatea Pietrele, și pe DJ 401, la Hotarele.

„Prin 112 am fost anunțați că în localitatea Iepurești este un copac căzut pe carosabil și pentru degajarea acestuia intervine Garda Mihăilești, copaci căzuți pe carosabil mai sunt și pe DN41, în localitatea Pietrele, și pe DJ401, în localitatea Hotarele, aici intervin echipajele de la punctul de lucru Greaca, circulația pe aceste drumuri fiind întreruptă doar pe parcursul intervențiilor. Și în municipiul Giurgiu a fost raportat faptul că acoperișul unui bloc de pe strada Mihai Viteazul amenință să cadă pe trotuar și aici intervine detașamentul Giurgiu, care s-a deplasat cu o autospecială dotată cu nacelă, pentru degajarea tablelor de pe acoperiș”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguț, potrivit Agerpres.

UPDATE 37 de intervenții au avut loc, duminică dimineața, în Capitală, pentru îndepărtarea copacilor căzuți din cauza vântului puternic, iar alte 41 sunt în desfășurare, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București.

„De la ora 8,00 până la 10,30, au fost gestionate 37 de intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme sau pe carosabil, a bannerelor, a panourilor publicitare, a elementelor de construcții de pe fațadele blocurilor, respectiv a stâlpilor de electricitate rupți sau în pericol de cădere”, informează ISU București-Ilfov.

Potrivit sursei citate, în prezent sunt în desfășurare 41 de intervenții, la care se adaugă un număr semnificativ de apeluri care continuă să fie primite.

„Resursele angrenate în acest moment în operațiunile de intervenție pot gestiona situația, dar, dacă situația meteorologică se va înrăutăți, se poate dispune suplimentarea efectivelor, cu pompieri din turele libere sau cu echipe din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență (USISU) Ciolpani”, precizează ISU.

Echipajele ISU București — Ilfov au intervenit pe străzile Drumul Găzarului, Dunăvăț, Baba Novac, Mihai Bravu, Plevna, Teiul Doamnei, Lotrioara.

UPDATE Peste 2.000 de locuitori din județul Mureș au rămas fără curent electric în urma viscolului, trei mașini au fost avariate de copacii doborâți de vânt la Târgu Mureș, iar 170 de kilometri de drumuri județene nu au operator de deszăpezire, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al județului Mureș, căpitanul Cristian Virag, a declarat duminică că pe tronsonul Târnăveni-Fântânele au fost afectate de viscol patru puncte de transformare, care deservesc 1.176 de consumatori, iar în localitățile Gănești, Hărănglab și Băgaciu sunt fără curent electric 825 de consumatori.

Potrivit căpitanului Virag, echipajele ISU Mureș au intervenit la Târgu Mureș pentru îndepărtarea a doi copaci căzuți, unul dintre aceștia avariind trei autoturisme parcate pe Strada Godeanu.

Consiliul Județean Mureș a atras atenția populației, în special a conducătorilor auto, că în județul Mureș sunt unele drumuri județene — însumând peste 170 de kilometri din totalul de 800 de kilometric — pentru care administrația județeană nu a reușit să încheie contracte de deszăpezire până la momentul de față.

Astfel, au rămas fără operatori drumurile județene din zona Sâncraiu de Mureș, circa 103,2 kilometri, inclusiv varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureș, pe relația Cluj-Napoca Brașov, DJ 151D Ungheni — Acățari — Tâmpa (28,66 kilometri), și drumurile județene din zona Sighișoara, în total 71,7 kilometri.

Vicepreședintele CJ Mureș, Ovidiu Dancu, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că în urma ninsorilor nu s-a semnalat nicio problemă pe drumurile județene care nu au încă operator și că, dacă va apărea vreo problemă, se va interveni de urgență.

„Am transmis ordin de mobilizare tututor operatorilor de pe cele cinci tronsoane pe care avem semnate contracte și am dispus primăriilor din cele două zone neacoperite să anunțe de urgență în cazul în care apare vreo problemă. Deși ninge abundent, temperaturile nu sunt scăzute, iar din acest motiv zăpada nu se depune”, a arătat Dancu.

Potrivit CJ Mureș, pentru drumurile județene din zona Sâncrai și din zona Sighișoara nici un operator economic nu a depus ofertă, iar CJ Mureș este în imposibilitatea de a asigura serviciile de deszăpezire în condițiile legii.

„Procedura de achiziție publică pentru aceste două zone a fost reluată vineri, iar pe parcursul lunii noiembrie pornim și licitația deschisă pentru contractele cadru (pe perioada 2016-2020) pentru drumurile județene din zonele Șăulia, Miercurea-Nirajului, Gornești, Sîncrai si Sighișoara. Consiliul Județean Mureș a transmis o informare despre situația actuală atât Inspectoratului Județean de Poliție Mureș — Serviciul Rutier, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Horea’ cât și tuturor primăriilor din județ. Pe această cale atragem atenția conducătorilor auto să dea dovadă de prudență și să adapteze viteza la condițiile meteo”, a arătat CJ Mureș într-un comunicat de presă remis duminică.

Potrivit consilierului primarului din Târgu Mureș, Claudiu Maior, în Târgu Mureș acționează trei mașini de deszăpezire cu plug și material antiderapant, însă în cazul în care va continua să ningă abundent, alte 4 mașini vor interveni pentru deszăpezire.

Şi Capitala se află sub o atenţionare de vânt puternic. Sâmbătă noapte, pe lângă cei 22 de copaci doborâţi pe maşini sau pe carosabil, un stâlp, un banner, două antene şi elemente de acoperiş au căzut din cauza vântului puternic, a precizat reprezentanţii ISU, potrivit Mediafax.

Lucrătorii ISU au fost alertaţi de bucureşteni începând cu ora 22.00, cel mai afectat fiind Sectorul 3.

Duminică, între orele 09.00 – 20.00, Capitala se află sub o avertizare COD GALBEN de vânt puternic. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineața o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului pentru sudul, estul și centrul țării și , respectiv, ninsori moderate cantitativ în nordul și centrul țării, valabilă duminică, între orele 9:00-20:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania, unde rafalele vor depăși 60-70 km/h și pe arii restrânse vor atinge 80-90 km/h.

Va ninge moderat cantitativ în nordul și centrul țării, precum și în zona de munte, unde se va depune strat de zăpadă.

CITEŞTE ŞI: Trafic OPRIT în zona Baba Novac-Mihai Bravu din Capitală, din cauza unui incendiu în subteran

DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Spynews
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
Playtech.ro
Avea doar 26 de ani și a murit înainte de Crăciun! Cine era Alexandru
DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Chefi la cuțite, 22 decembrie 2024. Trei concurenți au fost eliminați. Cum au reacționat jurații: ”Se năruie echipa”
Spynews
Horoscop luni, 23 decembrie 2024: Taurii vor avea zile încărcate
Evz.ro
Cel mai dement scenariu despre Biden: Mort din 2019, înlocuit de un actor sau robot
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Tensiuni între Ucraina și Slovacia: Zelenski acuză sprijinul lui Fico pentru Rusia
MediaFlux
CĂLIN GEORGESCU, la CURTEA de APEL! DECIZIE privind ANULAREA ALEGERILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!