Cele mai mari taxe sunt la Universitatea de Vest din Timişoara, la Facultatea de Muzică. Studenţii plătesc o taxă anuală de şcolarizare de 10.000 de lei. Dacă vreţi neapărat să alegeţi această facultate, vă puteţi orienta spre Capitală. La Facultatea de Muzică din cadrul Univeristăţii Bucureşti, taxa este de 5.500 de lei.
O altă specializare scumpă este Medicina generală şi dentară, atât la universităţile de stat, cât şi la cele private. Cele mai mari taxe sunt la Facultatea de Medicină în limba engleză de la Universitatea din Oradea: 7.300 de lei pe an. La UMF Carol Davila, un an de studii costă 6.000 de lei.
Sunt şi facultăţi unde taxele sunt de două-trei ori mai mici. La facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti, studenţii plătesc aproximativ 2.500 de lei.
Cine face dreptul la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj plăteşte 3.600 de lei pe an. Acelaşi profil este mai ieftin la Universitatea Spiru Haret. Taxa este de doar 1.600 de lei pe an.
Viitorii ingineri au de plătit taxe între 1.600 şi 4.000 de lei. La Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava taxa este cea mai mică, în timp ce la Politehnică în Bucureşti, taxa poate ajunge şi la 4.000 de lei.