Ești afectat de stres de prea mult timp
Dacă ai fața puțin umflată sau dacă pare slăbită, este posibil să fi fost supus la stres o perioadă prea lungă de timp sau să fi renunțat să mai faci mișcare.
Sunt aspecte care afectează procesul prin care corpul produce colagen, ceea ce face tenul să-și piardă din frumusețe, tinerețe, fermitate.
Pielea uscată atrage atenția asupra carențelor nutriționale
Dieta săracă în vitamine și minerale responsabile de menținerea elasticității tenului afectează totodată și hidratarea acestuia. Cremele antiîmbătrânire devin inutile în lipsa fructelor, legumelor variate, consumate ca atare.
Citeşte şi Cum să ai un ten minunat la orice vârstă
Acneea anunță tulburări hormonale
Dacă mănânci adesea alimente bogate în grăsimi sau zahăr este posibil să observi apariția unor coșuri. Printre alte cauze se pot numără și dezechilibrele hormonale.
Iritațiile arată lipsa de vitamina D
Tenul înroșit, iritat, deshidratat este un alt indiciu că dieta are nevoie de modificări. Consumul exagerat de băuturi cu cafeină, privarea de somn, lucrul ore în șir în fața calculatorului și lipsa luminii naturale sunt motivele pentru care începi să pierzi vitamina D, iar pielea este prima care are de suferit.
Paloarea feței semnalează anemia
Dacă ai pielea feței palidă sau chiar îngălbenită, n-ar fi rău să te adresezi medicului de familie și să faci anumite analize indicate de acesta pentru a verifica dacă nu ai carență de fier, riscând să suferi de anemie, și dacă nu suferi de o afecțiune a ficatului.
Include în dietă mai multe alimente care-și aduc un plus de fier în mod natural. Nu uita nici de vitamina C, care susține asimilarea fierului.