Dacian Cioloş: Obiectivul nostru este să punem pe masa Guvernului legea salarizării unitare înainte de a finaliza mandatul

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, joi seară, la TVR, că obiectivul Guvernului este ca, înainte de a finaliza mandatul, să se pună pe masă legea salarizării unitare, el menţionând că i-a cerut ministrului Muncii să se gândească la o aplicaţie prin care oricine, introducând unele date, să afle evoluţia salariului său, în următorii ani.
Filip Stan
17 nov. 2016, 17:12
Dacian Cioloş: Obiectivul nostru este să punem pe masa Guvernului legea salarizării unitare înainte de a finaliza mandatul

Dacian Cioloş a arătat că Executivul îşi propune să corecteze inechităţile şi disfuncţionalităţile din sistemul bugetar.

”Noi, de ani de zile vorbim de creşteri salariale procentuale şi aceste creşteri ascund realitatea din multe domenii, unde, chiar dacă spunem, cresc salariile din educaţie, sănătate, la unii cresc cu 50%, la alţii cu 30%, la alţii cu 3 sau 4%”, a menţionat el.

Cioloş a ţinut să precizeze că o prioritate este realizarea bazei de date, pentru a şti realitatea din teren şi metoda de calcul a salariilor, şi în al doilea rînd, cea mai bună modalitate, în funcţie de evoluţia bugetară, pentru a mobiliza cât mai multe resurse, astfel încât, în următorii 4-5 ani să se rezolve inechităţile salariale.

Prim-ministrul a afirmat că în prezent este în lucru o bază de date privind toate salariile de la nivelul administraţiei publice şi din sistemul bugetar. Cioloş a mai spus că Executivul a început să lucreze la legea salarizării unitare în primăvară şi şi-au dat seama că sistemul informatic în care trebuiau introduse aceste date era controlată de o firmă privată, care primea bani de la stat ca să creeze această bază de date, relatează News.ro.

”Acest lucru ne-a împiedicat să ne facem treaba până la capăt, a întârziat procesul”, a mai afirmat Cioloş, arătând că doreşte ca legea salarizării să fie una realistă.

”Avem aproape finalizată baza de date, ea va fi probabil spre sfârşitul anului şi sper eu, acesta este obiectivul nostru, înainte de a finaliza mandatul, să putem pune pe masa Guvernului această lege”, a completat Cioloş.

Prim-ministrul a mai afirmat că inechităţile vor putea fi rezolvate în 4-5 ani, din punct de vedere bugetar.

”I-am cerut ministrului, dacă tot lucrează la acest sistem informatic, să încercăm să punem la punct o aplicaţie, care, după ce am elaborat proiectul acesta de lege, să permită oricui, introducând anumite date, să vadă cum va evolua salariul lui, în următorii ani”, a declarat Dacian Cioloş.

El a mai spus că nu crede că este nevoie de şase luni, pentru adoptarea proiectului salarizării unitare, în Parlament.

”S-au făcut calcule, sunt diferite variante pe care s-au lucrat, eu cred că mai repede, la începutul anului viitor poate ajunge în Parlament şi de acolo depinde cât vor dura dezbaterile acolo”, a explicat Cioloş.

Premierul a mai spus că, în acest moment, sunt diferenţe mari, în privinţa salariilor, şi între ministere, şi chiar şi între diferite categorii, în acelaşi minister.  

”S-au dat privilegii, s-au crescut salariile la anumite categorii în funcţie de influenţa, probabil, pe care o aveau asupra unor miniştri sau chiar în Parlament. În Parlament, se modifică aproape în fiecare an electoral, în funcţie de influenţele pe care au”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'