Atacuri teroriste: Securitate de tip israelian pe aerporturile din Belgia

Autoritățile belgiene au modificat protocolul de securitate la aeroportul din Bruxelles, ca urmare a atacurilor teroriste din martie, în care au murit 16 persoane. Au folosit drept model sistemul pus în practică la aeroportul Ben Gurion din Israel, considerat drept cel mai bine păzit din lume.
Alina Costache
22 nov. 2016, 14:57
Atacuri teroriste: Securitate de tip israelian pe aerporturile din Belgia

Ca să aibă acces în oricare dintre terminalurile de la Ben Gurion, mașinile trebuie să treacă de un filtru de securitate. Camere de supraveghere înregistrează plăcuțele de înmatriculare, iar militarii amplasați la punctul de control identifică persoanele al căror comportament pare suspect. Monitorizarea celor care trec de punctul de control continuă până ajung la terminal.

Ministrul belgian s-a declarat impresionat în special de faptul că multe dintre măsurile de securitate nu le provoacă nici cel mai mic disconfort pasagerilor. „Acolo, măsurile de securitate există, dar nu sunt mereu vizibile”, a spus Jan Jambon.

În cursul acestei luni, corturile amplasate temporar lângă aeroportul din Bruxelles și folosite pentru controlarea pasagerilor au fost demontate. Agenți de poliție special pregătiți în psihologie comportamentală păzesc intrările și urmăresc orice indiciu de comportament suspect în rândul pasagerilor. „Nu căutăm un profil special în funcție de vârstă, culoarea pielii sau gen, ci doar un anumit tip de comportament”, a mai spus Jambon în cadrul unei conferințe de presă privind securitatea aeroporturilor din Europa, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Noi linii de control de securitate pe Aeroportul Otopeni

Tehnologia de recunoaștere facială este un element important în cadrul noului sistem. Numărul camerelor de supraveghere din aeroport a sporit cu 25%, ajungând, astfel, la 1.250, cu tot cu cele care scanează plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor ce intră în perimetrul aeroportului.

„Cu timpul, vom instala puncte de intrare pe drumurile de acces către aeroport și vom permite accesul mașinilor doar după scanarea numerelor de înmatriculare”, a spus vicepremierul belgian. El a adăugat că măsurile ce vor intra în vigoare pe aeroportul din Bruxelles vor fi, ulterior, extinse la toate aeroporturile din Belgia, potrivit Agerpres.

Conducerea aeroportului ia în calcul și alte măsuri, cum ar fi înlocuirea geamurilor de pe fațadă cu unele care să absoarbă mai eficient impactul în cazul producerii unei explozii sau controlarea prin sondaj a unora dintre bagajele care urmează să ajungă la cală.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2024. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2024 în urma notelor obținute
Capital.ro
Vin direct la tine acasă! Toți românii vor fi notificați. Sunt obligați să plătească
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Oferta momentului de la Digi! Află cum poți primi un telefon gratis!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pericolul care pândește peste România. Mari probleme cu energia electrică
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
O mai știți pe Adriana Muraru, cea care o înlocuia pe Andreea Esca la PRO TV? Jurnalista s-a retras de ani buni din presă. Cu ce se ocupă acum
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024
Capital.ro
Telefoanele mobile, INTERZISE. Decizie în România. Nu ai voie să îl folosești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Un polițist german concediat pentru furtul a 180 de kilograme de brânză cheddar
MediaFlux
COPIL MUȘCAT de o FEMEIE! Incident ȘOCANT la MARE VIDEO
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?