Cei doi bărbaţi reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, sunt Ion Ilie, cunoscut ca „Ilie Puşcărie”, şi Gigel Roşianu, potrivit Mediafax. Aceştia sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional şi favorizarea infractorului. Unul dintre ei, respectiv Gigel Roşianu, a fost prins fugind alături de Gigi Vadik Zavera, cu maşina lui Ion Ilie.
Cei doi bărbaţi reţinuţi marţi vor fi prezentanţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi şapte inculpaţi din dosar, aceştia aşteaptă ca magistraţii Curţii de Apel Craiova să judece contestaţiile făcute la decizia Tribunalului Dolj prin care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Soluţia instanţei este aşteptată în cursul zilei de marţi.
Scandalul a avut loc în noaptea de 4 spre 5 noiembrie într-un bar din zona centrală a Craiovei. Unul dintre cei implicaţi în conflict a ajuns la spital după ce a fost lovit în cap cu o macetă şi o ţeavă metalică şi apoi înjunghiat. Anchetatorii au arătat că răfuiala a fost planificată, pentru preluarea puterii în gruparea interlopă „Frăţia” din Craiova.
În urma scandalului, magistraţii au admis solicitarea procurorilor de la Parchetul judeţean privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a 7 persoane, printre care şi interlopul Gigi Vadik Zavera.
În referatul prin care s-a solicitat arestarea preventivă a inculpaţilor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut că „în cursul anului 2014, inculpatul Mitre Cantemir Ştefan, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani în penitenciarul din Craiova, a cunoscut pe numitul Ghinea Florin zis „Ghenosu”, liderul clanului omonim din judeţul Dâmboviţa, ulterior punerii în libertate, participând la o petrecere organizată de Ghenosu alături de unii dintre membrii grupului structurat „Frăţia”. (Vlădescu Cristian Marian, Amza Paul Dănuţ, Amorăriţei Chenea Petru Adrian)”.
În acest context, Mitre Cantemir Ştefan a decis alături de inculpaţii Vlădescu Cristian Marian, Amorăriţei Chenea Petru Adrian, Amza Paul Dănuţ, Băloiu Alexandru Grigore desprinderea din grupul „Frăţia” şi impunerea prin forţe proprii ca lideri ai acestuia cu scopul de a îl înlătura pe Zavera Gigig Vadik, zis Gigioc, din funcţia de „lider”, acţiune susţinută de Ghinea Florin Nicolae, liderul clanului din Dâmboviţa.
„Pe acest fond decizional, şi a ameninţărilor primite de la inculpatul Zavera Gigi Vadik, în cursul lunii octombrie 2016 şi începutul lunii noiembrie 2016, grupul condus de Mitre Cantemir Ştefan şi având ca membrii pe Vlădescu Cristian Marian, Amorăriţei Chenea Petru Adrian, Amza Paul Dănuţ, Băloiu Alexandru Grigore a planificat exercitarea unor acte de violenţă asupra grupării rămase fidelă inculaptului Zavera Gigi Vadik”, au reţinut procurorii.
Pe 4 noiembrie, Gigi Vadik Zavera a chemat un martor din dosar, la barul unde a avut loc scandalul, şi, în prezenţa lui Gigel Roşianu, şi el cunoscut în lumea interlopă din Craiova, le-a transmis celor care puseseră la cale înlăturarea sa din fruntea grupului „Frăţia”, că le este interzis accesul în cluburile şi localurile cunoscute drept teritoriu de „dominaţie” a grupării, nesupunearea având drept consecinţă exercitarea unor acte de violenţă.
În acea seară, Vlădescu Cristian Marian s-a deplasat la barul respectiv, unde se aflau, Zavera Gigi Vadik, Cimpoieru Ioneluş, Barbu Florinel, Tudor Cătălin Viorel, Coandă Marian Irinel, Panaite Mircea Alin şi „Bobo”.
După scurte discuţii contradictorii lucrurile au degenerat.
„Grupul condus de Zavera Gigi-Vadik a trecut la agresarea lui Vlădescu Cristian Marian, care a fost lovit în cap cu o sabie (macetă) şi ţeavă metalică şi înjunghiat superficial în spate cu un obiect tăietor înţepător. Reuşind să părăsească localul, Vlădescu Cristian Marian i-a contactat pe Mitre Cantemir Ştefan şi Băloiu Alexandru Grigore, aflaţi în zonă, care au venit imediat la faţa locului. A avut loc o luptă generalizată între cele două grupuri, în afara localului, în stradă, Zavera Gigi Vadik fiind lovit în mod repetat cu piciorul în cap de către Mitre Cantemir Ştefan, iar Vlădescu Cristian Marian a reuşit să preia sabia deţinută anterior de Zavera, lovindu-l cu mânerul acesteia în cap”, au mai reţinut anchetatorii.
Procurorii spuneau că faptele comise de inculpaţi constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membrii ai grupării, întrucât agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, în zona centrală a oraşului.