S-au reluat lucrările la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”. Gabriela Firea anunţă că vor fi finalizate în 3-4 luni

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că lucrările la Spitalul de Copii "Dr. Victor Gomoiu" au fost reluate și a estimat că vor fi terminate în câteva luni.
Alina Costache
25 nov. 2016, 15:34
S-au reluat lucrările la Spitalul de copii

„Spitalul de Copii ‘Gomoiu’ e un obiectiv de investiții pentru care bucureștenii au plătit în timp aproximativ 46 de milioane de euro. Am găsit și acest șantier blocat, s-a dat un ordin de sistare a lucrărilor în decembrie 2014. Am găsit de asemenea o datorie către constructor și consultant împreună și o sumă globală aproximativ 8 milioane de euro și anumite păreri divergente între constructor, consultant și proiectant, dar ele nu erau din cauza faptului că persoanele nu doreau să se implice și să muncească pentru finalizarea spitalului, ci pentru că au fost foarte multe greșeli sau lucruri care nu au fost luate în seamă chiar la semnarea contractului. După ce împreună cu constructorii, consultanții, proiectanții și managerul acestui spital de copii am avut mai multe întâlniri și grupuri de lucru, am deblocat și acest șantier, de astăzi se lucrează în Spitalul de copii ‘Victor Gomoiu’, chiar ieri (…) s-au votat și noi indicatori tehnico-economici, pe baza cărora această lucrare va putea să fie finalizată în câteva luni”, a explicat Firea la Spitalul ‘Gomoiu’.

Ea a menționat că la spital vor putea veni pacienți din toată țara, nu doar din București.

„Este vorba despre un spital (…) cu 210 de paturi și încă 20 de paturi pentru zi. Va cuprinde toate specialitățile (…), vor lucra în jur de 300 de medici și asistenți, iar în ceea ce ne privește, ca Primărie Generală, s-a făcut o plată, jumătate din datorie, aproape 4 milioane de euro. Până la sfârșitul anului plătim și datoriile către consultant și ultima parte din datorie către constructor”, a afirmat edilul.

Potrivit acestuia, clădirea este gata în proporție de 85-90%, iar apoi va urma dotarea spitalului.

„M-aș bucura foarte mult ca, nu în mai mult de 6 luni, cuprinzând 3-4 luni finalizarea clădirii în sine și câteva luni pentru dotarea și de asemenea pentru funcționalitatea acestui spital, să putem să ne bucurăm de cel mai mare și mai modern spital de copii din țară la București”, a declarat Firea conform Agerpres.

Managerul Spitalului ‘Gomoiu’, Doina Anca Pleșca, a precizat că vor fi trei secții de pediatrie — cardiologie, patologie respiratorie, patologie gastro-intestinală.

„Vom avea compartiment în cadrul acestor secții referitor la bolile alergice (…), locuri pentru nutriție și departament care se referă la patologia endocrinologică, o secție de neurologie pediatrică, o secție de ORL, una de ortopedie și secție de chirurgie generală”, a spus Pleșca.

Ea a menționat că spitalul funcționează într-o clădire din 1928, situată lângă noua construcție. Ea a subliniat că se impune relocarea paturilor și a întregii activități în noul sediu, după ce va fi gata.

„Vechea clădire va intra într-un program de expertizare, pentru a fi siguri că acolo putem dezvolta o bază de cercetare, de învățământ medical (…). Ne dorim să dezvoltăm un laborator de genetică performant”, a adăugat Pleșca.

CGMB a aprobat, joi, creșterea cu aproape 45 de milioane de lei a investiției la Spitalul ‘Gomoiu’.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Drumul spectaculos din România care a fost reabilitat recent. Trece prin inima munților
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Președintele rus Vladimir Putin va vizita Azerbaidjanul pe 18 și 19 august
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...