Călătoriile în timp există. S-au descoperit dovezi despre straniul fenomen (I) GALERIE FOTO

Subiectul călătoriilor în timp, pe cât de controversat, pe atât de incitant, suscită şi la ora actuală interes. Oamenii au reuşit să găsească şi dovezi despre acest fenomen misterios, fără vreo explicaţie la ora actuală. Aşa au apărut teoriile care susţin călătoriile în timp.
Sânziana Stancu
03 dec. 2016, 09:28
Călătoriile în timp există. S-au descoperit dovezi despre straniul fenomen (I) GALERIE FOTO

Cu timpul, s-au adus dovezi despre existenţa fenomenului călătoriilor în timp, iar acestea i-au preocupat atât pe cercetători, cât şi pe oamenii de rând.

1. În decembrie 2008, arheologii chinezi au descoperit un mormânt gigantic în care se afla un sicriu datând de cel puţin 400 de ani şi care i-ar fi aparţinut lui Si Qing din Shangsi. În aparenţă, era o simplă descoperire a specialiştilor. În realitate, aceasta conţinea un elementul cel mai important: timpul.

Arheologii au găsit, în mormântul respectiv, o bucată mică de aur, care s-a dovedit a fi un ceas de mână. Acesta se oprise la ora 10:06, iar pe spatele ceasului era gravat cuvântul „Swiss”. Specialiştii au estimat că ceasul respectiv nu putea să fie mai vechi de 100 de ani…

2. O altă poveste despre călătoriile în timp vine de la două femei, Charlotte-Anne Moberly şi  Eleanor Jourdain, care călătoriseră mult şi cunoşteau multe locuri din lume. Au ajuns şi şa Versailles. Aventura lor în această regiune a început în seara de 10 august 1901, când s-au  hotărât să exploreze Micul Trianon. Au plecat singure în aventură, deşi nu cunoşteau acesată regiune.

La un moment dat, s-au rătăcit şi au fost cuprinse de o stare de confuzie. Au trecut printr-o fermă abandonată unde au văzut o femeie care flutura o bucată de ţesătură albă, la fereastră. După ce au văzut misterioasa apariţie, au fost încercate de Cele două „exploratoare” au fost încercate, în mod inexplicabil, de sentimente de opresiune şi tristeţe în timpul acestei ciudate experienţe. Ulterior, au mărturisit că s-au rătăcit în timp şi spaţiu. 

Lucrurile au devenit şi mai confuze când s-au întâlnit cu mai multe persoane care purtau îmbrăcăminte din din secole anterioare. Surpriza lor cea mai mare a fost însă întâlnirea cu Maria Antoaneta, cu care au stat la o masă de petrecere şi au mâncat şi au băut împreună, deşi regina Franţei era … moartă.

Cele două exploratoare tocmai experimentaseră fenomenul călătoriilor în timp, după cum au povestit ele, mai târziu, într-o carte, dar şi în alte lucrări ulterioare.

3. Experimentul Philadelphia a fost un experiment naval real, despre care se presupune că s-ar fi produs în jurul datei de 28 octombrie 1943. Cunoscut şi ca „Proiectul Curcubeu”, experimentul  ar fi implicat nava USS Eldridge, botezată după numele comandantului de navă, Locotenentul John Eldridge Jr., un adevărat erou al invaziei din Insulele Solomon. Despre faimoasa navă se ştie că principala sa calitate era aceea de a fi putut fi făcută invizibilă pentru radarele duşmanilor.

În cadrul experimentului, faimoasa navă de război, cu echipaj cu tot, a dispărut şi s-a întors în timp preţ de zece secunde sau mai mult. Experimentul despre care s-a aflat a suscitat curiozitatea oamenilor de ştiinţă, inclusiv pe cea a lui Stephen Hawking. Savantul paraplegic nu a exclus posibilitatea călătoriilor în timp. 

Experimentul Philadelphia a fost repudiat ca fiind o farsă, dar poveştile despre misteriosul fenomen au continuat, fiind însoţite şi de oarecare dovezi. Experienţa ar fi avut la bază teoria câmpurilor unificate – un concept ce îi aparţine lui Albert Einstein şi potrivit căruia electromagnetismul şi gravitaţia fac parte din acelaşi domeniu.

 

 

 

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Adrian Câciu: Deficitul bugetar este mai mare dar mai sustenabil față de anul trecut
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!