ALERTĂ în SUA. Atac armat la Universitatea de stat din Ohio. 8 persoane sunt rănite. Suspectul a fost ucis VIDEO

Universitatea de stat din statul american Ohio a fost închisă luni după ce un individ înarmat a intrat în campus, a anunțat conducerea universității pe Twitter. Bărbatul a rănit nouă persoane, înainte de a fi ucis de poliţişti.
Romania TV
28 nov. 2016, 16:04
ALERTĂ în SUA. Atac armat la Universitatea de stat din Ohio. 8 persoane sunt rănite. Suspectul a fost ucis VIDEO

UPDATE. Autorul atacului de luni, soldat cu nouă răniți, de la o universitate din Ohio (SUA), ar fi un tânăr de origine somaleză.

Bărbatul a rănit nouă persoane cu o mașină și un cuțit de măcelar, înainte de a fi ucis de poliție, care nu îndepărtează nicio pistă privind mobilul acțiunii, inclusiv pe cea teroristă. Iniţial s-a spus că în campus s-ar fi auzit împuşcături, dar probabil a fost vorba despre focurile de armă trase de echipele de intervenţie.

„Spre ora 9,52 (ora locală, 15,52 GMT), un bărbat suspect a luat un viraj cu mașina (…) și a lovit trecătorii. El a ieșit din vehicul și a folosit un cuțit de măcelar începând să înjunghie oamenii”, a spus Craig Stone, șeful poliției universității, în cadrul unei conferințe de presă. Un polițist venit în ajutor l-a ucis pe suspect, a arătat președintele instituției, Michael Drake.

Nicio pistă nu este exclusă de poliţia din Columbus. Întrebată dacă este vorba de un act „terorist”, şefa poliţiei municipale a răspuns că se studiază inclusiv această posibilitate, notând că un bărbat a mai atacat cu cuțitul, într-un alt oraș, în acest an.

UPDATE. Un reprezentant al poliţiei a declarat că zona a fost securizată şi că s-a stabilit că autorul atacului, care a fost ucis, nu a avut complici. Cursurile la Universitate de Stat au fost însă suspendate.

UPDATE. Autorităţile locale au anunţat că un suspect a fost ucis în timpul operaţiunii în forţă a foţelor armate, dar sfătuiesc localnicii să rămână în locuri sigure pentru că există suspiciuni că ar fi vorba despre mai mulţi atacatori.

UPDATE. Cel puţin patru dintre cei opt răniţi au fost internaţi, dar niciunul nu are răni care să-i pună viaţa în pericol.

„Un bărbat înarmat se află în campus. Fugiți, ascundeți-vă, luptați!” au afirmat serviciile de urgență ale univeristății. „Încercați să vă adăpostiți în nordul campusului”.

Conform CNN, Departamentul Pompierilor din localitatea Columbus, unde se află campusul, a anunțat că cel puțin opt persoane au fost transportate la spital. „Am auzit o mulţime de sirene. Eram la curs şi toată lumea a primit un mesaj de alertă în acelaşi timp”, a decarat un student. Unii susţin că au auzit focuri de armă.

Universitatea de Stat din Columbus, Ohio, este una dintre cele mai mari din Statee Unite, având peste 65.000 de studenţi.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Țara din Europa care atrage tot mai mulți turiști. Detronează Grecia și Turcia, mai ales că are prețuri mici
Capital.ro
Românii trebuie să primească banii înapoi. S-a dat ordin de la Guvern chiar azi, 19 August
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. Vila are o priveliște superbă, AVEM imaginile SECRETE
DailyBusiness
ANUNȚ MAJOR DESPRE FACTURILE la energie! Sunt vizați cei care plătesc puțin
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbări mari la un hipermarket din România. Ce surprize vor avea clienții
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
UPDATE Bac 2024 sesiunea de toamnă: A fost publicat baremul oficial! Care este rezolvarea corectă a subiectelor la Limba și literatura română?
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia a venit astăzi, 19 august: Nu stăm de vorbă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Soțul doctoriței Gavril, lovitură de grație! E terifiat!
substantial.ro
Activiști ecologiști blochează portul Amsterdam, împiedicând acostarea unei nave de croazieră
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...