Aglomeraţie mare pe drumurile naţionale şi la frontieră, în minivacanţa de 1 Decembrie. Cozi de maşini, pe zece kilometri UPDATE

Mii de români s-au prezentat în punctele de frontieră din vestul ţării, începând de miercuri dimineaţă, pentru a ieşi din ţară, profitând de minivacanţa de sărbători, ceea ce a aglomerat vămile, la Nădlac II, pe autostradă, fiind nevoie să se aştepte aproximativ o oră pentru controlul documentelor. De asemenea, circulaţia este îngreunată la ieşire din Bucureşti, pe A1 şi DN1, dar şi în zona staţiunilor montane. Poliţiştii acţionează cu 400 de radare pentru sancţionarea şoferilor care circulă cu viteză.
Ionela Marcu
30 nov. 2016, 10:41
Aglomeraţie mare pe drumurile naţionale şi la frontieră, în minivacanţa de 1 Decembrie. Cozi de maşini, pe zece kilometri UPDATE

UPDATE. Circulația pe DN24A s-a reluat, pe un fir alternativ. Din cauza unei coliziuni dintre două autoturisme (care a avut loc în jurul orei 17.30), traficul fusese oprit total la intrarea în municipiul Huși dinspre Stănilești.

UPDATE. Din cauza unei coliziuni dintre două autoturisme (care a avut loc în jurul orei 17.30), circulația pe DN24A este momentan oprită pe ambele sensuri la intrarea în municipiul vasluian Huși dinspre Stănilești. Șoferii sunt sfătuiți să manifeste disciplină în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

UPDATE. Din cauza numărului foarte mare de autovehicule, circulația rutieră pe sensul către Râmnicu Vâlcea al DN7 (Pitești – Râmnicu Vâlcea) se desfășoară îngreunat, în coloană, pe raza județului Vâlcea. Șoferii sunt sfătuiți să manifeste disciplină în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți pe teren.

UPDATE. Circulația rutieră pe autostrada A1 București – Pitești se desfășoară îngreunat, în coloană, la ieșirea de pe aceasta către Râmnicu Vâlcea. De asemenea, în coloană se circulă și pe DN7, în zona localității argeșene Bascov. Situația este creată de numărul mare de autoturisme, însă și din pricina faptului că în această localitate există o trecere la nivel cu calea ferată (dezafectată), unde automobiliștii reduc mult viteza.

UPDATE Circulaţia pe DN1, între Ploieşti şi staţiunile de pe Valea Prahovei, se desfăşoară cu foarte mare dificultate, miercuri după-amiază, pe sensul de urcare către munte, unde s-au format blocaje în trafic, iar coloanele de maşini se întind pe cel puţin zece kilometri. Distanţa de aproximativ 12 kilometri între Câmpina şi Nistoreşti este parcursă într-o oră şi jumătate, maşinile înaintând cu viteza de 5 km/oră.

Drumul se aglomerează începând din dreptul municipiului Câmpina, iar la trecerea de pe tronsonul cu două benzi pe sens pe cel cu o singură bandă pe sens circulaţia este aproape blocată.

UPDATE Pe DN 1, în zona Comarnic, maşinile circulă în coloană spre Braşov, între kilometri 101 şi 107, la fel şi în dreptul localităţii Buşteni, între kilometri 129 şi 131. Pe Drumul Naţional 2, între Bucureşti şi Urziceni se înregistrează, de asemenea, aglomeraţie pe sensul de ieşire din Capitală.

Totodată, la ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti şi intrarea pe DN7, spre Râmnicu Vâlcea, se circulă în coloană, iar în judeţul Arad, în zona vămii Nădlac, la ieşirea din ţară, valorile de trafic sunt în creştere.

Pentru a monitoriza traficul şi a preveni producerea accidentelor rutiere, mii de poliţişti au fost mobilizaţi şi sute de radare au fost dispuse pe principalele drumuri din ţară.

„În această perioadă aproximativ 8.400 de poliţişti acţionează cu peste 3.500 de autospeciale şi cu peste 400 de aparate radare. Conducătorii auto trebuie să cunoască faptul că Poliţia Română acţionează şi cu autospeciale neinscripţionate, dotate cu aparate radar. Traficul rutier este monitorizat şi pe calea aerului, echipajele de la sol putând fi redirecţionate în zonele unde există probleme de fluenţă a traficului” a declarat inspectorul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române, citat de Mediafax.

Poliţia recomandă şoferilor să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la condiţii meteo şi rutiere, să respecte regulile de circulaţie, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să dea dovadă de prudenţă şi politeţe în trafic.

Cele mai multe echipaje de poliţie vor acţiona pe DN 1, DN 2 şi pe autostrăzi, măsurile sporite de monitorizare a traficului urmând să fie menţinute pe toată perioada mini-vacanţei de 1 Decembrie, informează reprezentanţii autorităţilor.

Punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria erau agomerate, miercuri, când mii de români au plecat în străinătate pentru a petrece minivacanţa din preajma Zilei Naţionale.

Atât DN7, în judeţul Arad, cât şi autostrada Arad-Nădlac, erau aglomerate încă de dimineaţă, iar în Vama Ndlac II, de pe autostradă, s-au format coloane de maşini.

Conform aplicaţiei de pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră, Nădlac II este cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei şi aşteaptă, în medie, 50 de minute. Unii şoferi au reclamat, însă, că se aflau de două ore în coloană şi mai aveau de aşteptat pentru control.

„În acest moment, se lucrează pe toate cele şase benzi destinate autoturismelor pentru ieşirea din ţară prin PTF Nădlac II, iar personalul de control a fost suplimentat în aceste zile, când există un flux mai mare de turişti”, a declaratpentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frotnieră Arad, Mihaela Leş.

Conform sursei citate, şoferii sunt sfătuiţi să aleagă alte puncte de trecere, precum Nădlac I (DN7), Vărşand şi Turnu, care nu sunt aglomerate.

La intrarea în ţară, traficul se desfăşoară normal, însă fluxul mare de persoane este aşteptat duminică, la întoarcea românilor din minivacaţă.

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Horoscopul florilor, realizat de Mihai Voropchievici. Partea a treia: nativii care nu pot fi deloc controlați
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Tragedia a lovit lumea televiziunii. S-a stins după aproape 30 de ani de carieră
Playtech.ro
Ne aşteaptă vremuri grele! Ce se întâmplă, în România, după taxele lui Trump. Analiza îngrijorătoare a unui profesor de economie
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Criza politică dă de pământ cu economia României. La ce se așteaptă experții anul acesta
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Cătălin Bordea, la un pas să fie bătut de o femeie. Ce a făcut
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
Cum va fi vremea de Paște și de Florii. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza meteo
Cancan.ro
Cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Cluj-Napoca! Românii au crezut că este o eroare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Niciodată nu va fi uitată de români
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Viitorul președinte al României! Candidatul surpriză de pe primul loc!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)