Doi senatori PDL DEMISIONEAZĂ din partid

Senatorii Aurelian Tiberiu Prodan şi Tudor Udriştoiu au demisionat din PDL, informează Mediafax.
Romania TV
18 iun. 2012, 14:00
Doi senatori PDL DEMISIONEAZĂ din partid

Senatorul Aurelian Tiberiu Prodan a declarat, luni, în plenul Senatului, că trece de la PDL la PNL.

Imediat, senatorul PNL Raymond Luca a luat cuvântul şi a susţinut că, din punctul său de vedere, „domnul senator Prodan nu este binevenit în grupul liberal„.  Ulterior a intervenit liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, pentru a preciza că afirmaţia colegului său a fost în nume personal. „Cu tot respectul, până una alta eu reprezint grupul PNL şi declaraţia domnului senator Raymond Luca, pe care îl respect, este în numele propriu, nu în numele grupului”, a spus Haşotti.

Prodan anunţa, în octombrie 2009, că va activa ca senator independent în cadrul grupului parlamentar al PDL, părăsind grupul PNL.  Prodan afirma că, în urma unei situaţii care „trenează” în organizaţia PNL Suceava, a decis să nu mai facă parte din această organizaţie.

Senatorul PDL Tudor Udriştoiu a anunţat şi el că îşi dă demisia din PDL şi că va activa în continuare ca senator independent, afiliat grupului PDL.

„Consider că deciziile personale, indiferent că vin din partea unei persoane mai mult sau mai puţin cunoscute, sunt decizii personale (…) Demisia (din partid, n.r.) pentru că pot să spun că de mai multă vreme nu m-am simţit reprezentat şi nu m-am simţit nici reprezentativ pentru ceilalţi, şi asta se leagă de a doua explicaţie, de rămânere (afiliat grupului PDL, n.r.) pentru că mi s-a părut că în interiorul grupului senatorial am avut o comunicare foarte bună şi îi apreciez pe oamenii de acolo, inclusiv pe cei care au plecat”, a explicat Udriştoiu.

Cu toate acestea, senatorul a explicat faptul că îl susţine pe Vasile Blaga pentru a candida la şefia partidului, ca şi la ultima Convenţie, dar i se pare „tardiv” evenimentul. „Faţă de conducerea partidului şi de o serie de decizii luate de partid şi de Guvern nu am mai simţit niciun fel de comunicare (…) Şi data trecută l-am susţinut pe Vasile Blaga, nu e niciun secret, dar mi se pare tardiv”, a mai spus Udriştoiu.

El a fost întrebat dacă va mai candida pentru un nou mandat de senator, la parlamentarele din toamna acestui an. „Nu, pentru că nu prea am dotare în domeniul ăsta politic”, a mai explicat senatorul.

Senatorul PDL Tudor Udriştoiu a fost ales în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală 17 Dolj.

Anterior, surse politice declarau pentru Mediafax, că senatorul de Dolj Tudor Udriştoiu ar urma să-şi anunţe demisia din PDL şi să rămână, cel puţin deocamdată, senator neafiliat la un grup parlamentar.

La începutul săptămânii trecute, senatorul Sorina Plăcintă şi-a anunţat trecerea de la PDL la PNL.

Miercuri, liderul liberalilor din Senat, Puiu Haşotti, a declarat că sunt discuţii cu mai mulţi parlamentari PDL care doresc să plece din partid şi să treacă la PNL şi PSD, el arătând că aceste schimbări sunt necesare puterii pentru a-şi păstra majoritatea la Senat şi de la 1 septembrie.

La alegerile locale din 10 iunie, şase senatori PNL şi PSD au fost aleşi în administraţia locală.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană: Decizie privind candidatura la prezidențiale după discuția cu Mark Rutte
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!