Remedii care dau rezultate
Mestecă și înghite o linguriță de semințe de chimen atunci când ai indigestie (sau după ce ai luat o masă copioasă și mai ales picantă, care ar putea duce la această neplăcere). Aceste semințe conțin uleiuri care diminuează greața și, de asemenea, țin sub control flatulența.
Vechii greci se bazau pe lemnul-dulce pentru a ușura durerile de burtă, iar cercetări recente arată că această plantă are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care ușurarea digestiei.
Atenție!
Nu consuma lemn-dulce pur dacă ai tensiunea arterială mare și nici dacă iei anumite medicamente diuretice.
Tot pentru dureri de burtă, poți încerca să bei un pahar cu apă în care ai pus o linguriță de oțet de cidru. Licoarea te va ajuta să digeri alimentele dacă nu ai suficient acid în stomac. Adăugă un pic de miere pentru a îndulci gustul băuturii.
În cazul în care nu ai oțet de cidru, pune o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și bea preparatul. Această soluție neutralizează acidul din stomac. Atenție: Nu lua bicarbonat de sodiu dacă ai luat o masă săracă în sodiu!
Citeşte şi Descântece şi leacuri băbeşti pentru boli. Cele mai ciudate obiceiuri din România
Ceaiuri benefice
Mușețelul este un tratament recomandat în caz de indigestie. Se beau 3 căni de ceai de mușețel pe zi, înainte de mese.
Ghimbirul este folosit de multă vreme în tratarea afecțiunilor stomacului și în stoparea senzației de greață. Ghimbirul este ușor de luat sub formă de capsule: 2x 250mg când te confrunți cu indigestie.
Atenție: Nu lua cantități mari de ghimbir dacă iei medicamente pentru subțierea sângelui, cum este warfarina. Totodată, poți lua după masă câteva bucăți de rădăcină de ghimbir confiate sau să-ți prepari un ceai de ghimbir.
Citeşte şi LEACURI BĂBEŞTI pentru BOLI stânjenitoare