Ponta: Videanu a aprobat exporturi de energie sub preţul pieţei. Videanu: Ponta vorbeşte lăutăreşte

Premierul Victor Ponta a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, două documente despre care a spus că privesc exporturi de energie electrică sub preţul pieţei, aprobate de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, el exprimându-şi convingerea că DIICOT şi DNA vor elucida acest caz. În replică, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat că Victor Ponta "vorbeşte lăutăreşte, ca un lăutar".
Romania TV
19 iun. 2012, 08:10
Ponta: Videanu a aprobat exporturi de energie sub preţul pieţei. Videanu: Ponta vorbeşte lăutăreşte

Hidroelectrica SA a introdus la finele săptămânii trecute o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a stabilit primul termen de judecată pentru miercuri, 20 iunie.

Întrebat despre situaţia de la Hidroelectrica, Victor Ponta a precizat că nu vrea să vorbească foarte mult, pentru că miercuri va fi luată o decizie a instanţei pe această temă.

„Însă nu aş vrea nici să vă dezamăgesc şi să vă arăt că începem să găsim documente privind organizarea exportului de energie electrică la preţuri de 128 de lei pe MW, 174 şi 180, în timp ce preţurile pe piaţă erau 220, semnate de… aveţi dreptul să ghiciţi cine le-a semnat, că vi le şi dau – avem şi datele 25.08 2010 şi 03.09.2010 – domnul… cel care nu minte, nu fură, el se jură că nu fură şi l-am prins cu notele… domnul Adriean Videanu. Sunt convins că DIICOT şi DNA vor elucida toate aceste aspecte, pentru că o să fiţi foarte uimiţi unde a ajuns această energie. Eu ştiu – prin Cipru, în Piatra Neamţ”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a făcut această declaraţie în conferinţa de presă pe care a susţinut-o pentru a răspunde acuzaţiilor de plagiat.

După ce l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că încearcă să îl şantajeze cu dosarul de plagiat, Ponta a menţionat, în cadrul conferinţei de presă, că nu va ceda la acest tip de atac.

„Azi ne vedem mai departe de legile pe care le avem de adoptat, de ceea ce trebuie să descoperim în continuare atât în ceea ce priveşte contractele cu băieţii deştepţi, cât şi toate finanţările ilegale făcute din bani publici pentru interesele preşedintelui Băsescu. Va fi o bătălie dură, va fi o bătălie destul de lungă, probabil până în toamnă, dar sunt pregătit pentru ea”, a spus Ponta.

În urmă cu o săptămână, democrat-liberalul Adriean Videanu a criticat „nivelul discursului” premierului Victor Ponta care spunea despre Videanu că nici Videanu nu crede ce spune Videanu despre Hidroelectrica.

„Dacă ar fi să merg în logica domnului doctor Victor Ponta ar însemna că nici măcar Victor Ponta nu crede ce spune Victor Ponta în cazul Grăjdan. Ce să înţeleg, că Victor Ponta ştia exact ce are de făcut Grăjdan în momentul în care l-a nominalizat? Ăsta e nivelul discursului lui Victor Ponta”, a declarat Videanu.

Videanu a făcut această precizare ca replică la faptul că premierul Victor Ponta a susţinut că nici Videanu nu crede ce spune Videanu despre Hidroelectrica.

Premierul Victor Ponta a declarat, în urmă cu o săptămână, că va pune la dispoziţia DNA toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului, ca principal acţionar al Hidroelectrica, el precizând că se referă la contratele prelungite în perioada mandatului lui Adriean Videanu.

„O să pun la dispoziţia DNA – şi o să punem – în perioada imediat următoare toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului României ca principal acţionar al Hidroelectrica prin acele contacte bilaterale şi sunt convins că Justiţia – eu nu pot să merg dincolo de asta – nu se va da în lături din a ne spune cine e vinovat”, a spus Ponta.

El a precizat că se referă la contractele semnate de Hidroelectrica în perioada mandatelor unor miniştri şi prelungite în perioada mandatului lui Videanu.

Premierul Victor Ponta susţinea, recent, că „activitatea infracţională” a lui Adriean Videanu şi a altor persoane care au încheiat contractele cu Hidroelectrica reprezintă „cea mai gravă ilegalitate din ultimii 22 de ani”, prin care „sute de milioane de euro nu au ajuns la Hidroelectrica şi în bugetul ţării”.

Democrat-liberalul Adriean Videanu declara, recent, că a luat decizia să îl dea în judecată pe premier pentru calomnie, arătând că Ponta l-a acuzat fără dovezi că are patru dosare la DNA şi a semnat contracte cu „băieţii deştepţi”.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Orașul important din UE care a devenit plin de șerpi și șobolani. E vizitat de foarte mulți români
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Valabilitatea permisului de conducere va fi redusă! Anunț pentru cei care au categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Lacul Comana, afectat grav de secetă: Efectele schimbărilor climatice sunt tot mai vizibile
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...