Astra a primit ajutor din Cehia şi s-a calificat în 16-imile Ligii Europa. În 10 oameni, Plzen a dat trei goluri Austriei Viena

ASTRA - AS ROMA 0-0 şi Viktoria Plzen - Austria Viena 3-2 au fost rezultatele care le-au calificat în primăvara Ligii Europa pe AS Roma şi Astra Giurgiu.
Filip Stan
08 dec. 2016, 08:02
Astra a primit ajutor din Cehia şi s-a calificat în 16-imile Ligii Europa. În 10 oameni, Plzen a dat trei goluri Austriei Viena

ASTRA-AS ROMA 0-0. Aflată în pragul dezintegrării, cu o mulţime de jucători care vor juca din iarnă la alte echipe şi un antrenor, de asemenea, pe picior de plecare, Astra Giurgiu a reuşit imposibilul. Campioana României a primit şi ajutor din Cehia şi a încheiat pe locul secund în grupa E. 

Meciul de pe Arena Naţională, disputat în faţa a 7-8.000 de spectatori, s-a încheiat nedecis, 0-0, dar Astra a primit un ajutor nesperat din partea Viktoriei Plzen. Austria Viena, contracandidata Astrei la calificare, conducea în minutul 40 cu 2-0 în Cehia şi avea un om în plus pe teren. Ce a urmat depăşeşte orice închipuire, cehii marcând de trei ori în inferioritate numerică şi terminând victorioşi, scor 3-2.

Clasamernt:

1. AS Roma   6 3 3 0 16:7 12
2. Astra Giurgiu   6 2 2 2 7:10 8
3. Plzen   6 1 3 2 7:10 6
4. Austria Viena   6 1 2 3 11:14 5

Click aici pentru a vedea Astra – AS Roma sau aici sau aici

Lotul echipei italiene a aterizat ieri la Bucureşti cu aproape toate vedetele, inclusiv magicul Francesco Totti, anunţat titular. Lobonţ nu a prins lotul. E clar că, Luciano Spalletti va introduce mai multe rezerve, luni aşteptându-l derby-ul cu AC Milan. Chiar şi aşa, Astra nu va avea deloc un meci facil. Iar Şumudică ştie bine asta: “Atât jucătorilor cât și mie ne fuge gândul la ce se întâmplă la Plzen acolo unde rezultatul este foarte important, pentru că ne poate califica matematic. E clar că Roma dacă aliniază o formație din rezerve sunt mult peste nivelul campionatului nostru. Indiferent de echipa trimisă în teren au prima șansă. Nu de multe ori te întâlnești cu Roma în viață. Cred că jucătorii mei se vor autodepăși. Nu știu dacă mai au nevoie de un discurs la meciul acesta. Se poate spune că este un meci foarte important pentru cariera mea. Un etalon al carierei mele a fost meciul de la Londra, unde am reușit să câștigăm și să intrăm în grupe”.

 

CALCULELE ASTRALILOR. La fel ca Steaua, Astra e sigură de calificare dacă va câștiga ultimul meci din grupe, cu AS Roma. Italienii sunt deja câștigătorii grupei, iar Austria Viena va juca în deplasare la Plzen, echipă care nu mai are nici o șansă la calificare. Dacă Astra nu câștigă, atunci echipa lui Șumudică se califică doar dacă Austria Viena nu învinge la Plzen. La egalilitate de puncte între Astra şi Viena, austriecii merg mai departe, după ce s-au impus în meciul tur, la Bucureşti, cu 3-2.

Echipa probabilă a Astrei: Lung jr. – Al. Stan, Săpunaru, Geraldo, Morais – Lovin, Takayuki – Ioniţă, Teixeira, Budescu – Alibec

CLASAMENT

1. AS Roma         11p

2. Astra    7p

3. Austria Viena    5p

4. Plzen    3p

CFR-UL I-A BĂTUT

Pentru Astra, AS Roma a fost prima echipă din Italia pe care a întâlnit-o în cupele europene. Italienii au mai întâlnit două formații din România, având până acum trei victorii, o remiză și un eșec. Giallorossii au mai jucat contra Stelei în toamna lui 1984, 1-0 și 0-0, în primul tur al Cupei Cupelor. Apoi, în 2008, în grupele Champions League, cu CFR Cluj, 1-2 și 3-1. Totti a evoluat contra ardelenilor, a marcat un gol în Gruia.

ȘUMI INSPIRATUL

Marius Șumudică a primit o scrisoare oficială din partea forului continental: „Mi-au trimis cei de la UEFA o felicitare, am înțeles că sunt pe locul 2 în Europa în topul celor mai inspirați antrenori. Am un procentaj de 48 la sută schimbări reușite. Așa mi s-a transmis”.

Dezastru pentru giurgiuveni în tur

AS ROMA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 4-0 (Strootman – min. 15, Fazio – min. 45+2, Fabricio – min. 47, autogol, Salah – min. 55)

Situaţia la Astra este tot mai tensionată, iar relaţia dintre Marius Şumudică şi patronul Ioan Niculae se detoriorează zilnic.

Ediţia de azi a Gazetei Sporturilor scrie despre problemele de la formaţia giurgiuveană şi despre nemulţumirile lui Marius Şumudică. 

Echipele de start:

AS Roma: Becker – Peres, Manolas, Fazio, Juan – Paredes, Strootman – Salah, Totti, Perotti – Iturbe

Astra: Silviu Lung jr. – Lazic, Fabricio, Geraldo, J. Morais – Boubacar, Takayuki, Săpunaru – Teixeira, Alibec, Nicoară

AS ROMA-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Marius Şumudică a decis să organizeze, în dimineaţa meciului cu Roma, o şedinţă prin care le-a transmis jucătorilor să strîngă rîndurile şi să uite de problemele de la club pe parcursul celor 90 de minute pe care le vor disputa pe stadionul Olimpico. 

Mai mult, la iniţiativa lui Şumudică, fotbaliştii s-au relaxat prin cea mai cunoscută terapie: cumpărături! Campionii Ligii 1 au vizitat unul dintre cele mai mari magazine de haine.  

Șumudică e dezamăgit de cele întâmplate la club în ultimele șase luni, o perioadă în care Enache, Boldrin, De Amorim și Alibec au ajuns la Steaua. 

AS ROMA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE: Compromisul nu e tolerat de Marius Șumudică, care nu este mulţumit de situaţia echipei. Lui Șumi nu-i convine că i-a fost vândut golgeterul tocmai la Steaua. Și e deranjat de propria situație. De aceea se gândește să renunțe după partida cu Roma, de joi seară. Singura problemă o constituie o clauză din contract, care-l obligă să achite 150.000 de euro dacă rupe colaborarea.

Antrenorul a depus memoriu pentru 280.000 de euro, salarii restante și bonus pentru câștigarea campionatului trecut. Clubul a contraatacat cu un memoriu prin care îi cere 50.000 de lei, reprezentând amenda achitată în dosarul în care tehnicianul a fost suspendat fiindcă a jucat la pariuri.

„Astra a încasat mai mult de 10 milioane de euro de când sunt eu antrenor și acum se bucură să mă amendeze cu 500 de milioane de lei vechi?!”, s-a confesat Şumudică apropiaților.

„Va fi o partidă dificilă, trebuie să rămânem concentraţi pe toată durata jocului. Vrem să trecem peste problemele financiare. Chiar dacă nu vom câştiga, obiectivul nostru este să lăsăm o impresie bună. Nu este important să ai vedete în echipă, important este grupul”, spune Șumudică.

Atacantul Daniel Niculae vrea ca Astra să strice sărbătoarea căpitanului Romei, Francesco Totti, care a împlinit marţi 40 de ani: „Sperăm să-i stricăm petrecerea lui Totti. Ştim ce reprezintă Totti, este un idol pentru toţi. Vrem să facem o partidă bună. Pentru orice jucător este un vis să evolueze pe astfel de stadioane cum este Olimpico”.

AS ROMA-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO ONLINE EUROPA LEAGUE. UPDATE / Partida dintre AS Roma și Astra Giurgiu va avea loc pe Olimpico, de la ora 22:05, în etapa a 2-a a grupelor Ligii Europa. 

Marius Șumudică, antrenorul Astrei, întîmpină probleme înaintea meciului cu AS Roma. Denis Alibec, unul dintre cei mai importanți jucători din lotul campioanei României a ajuns la o înțelegere cu Steaua, echipă pentru care va evolua din iarnă.

AS ROMA-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO ONLINE EUROPA LEAGUE. Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu sînt cele două formaţii din România care evoluează în grupele Ligii Europa.

AS ROMA-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO ONLINE EUROPA LEAGUE. Trupa lui Laurenţiu Reghecampf va primi vizita spaniolilor de la Villarreal, joi, de la ora 20:00, pe „Naţional Arena”, în grupa L a Ligii Europa, iar  Astra va întîlni AS Roma tot joi, însă de la ora 22:05, pe Olimpico, în grupa E. 

AS ROMA-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO ONLINE EUROPA LEAGUE. UEFA a decis şi cine va conduce cele două partide. Arbitrul ucrainean Yevhen Aranovskiy se va afla la centru în meciul Stelei cu Villarreal, din runda a doua a grupelor.

AS ROMA-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO ONLINE EUROPA LEAGUE. Ucrainianul Yevhen Aranovskiy poartă noroc Stelei în Europa. A arbitrat meciul retur din turul trei preliminar al Ligii Europa dintre Spartak Trnava şi Steaua, scor 0-3. Roş-albaştrii au întors atunci rezultatul din tur (0-1) şi s-au calificat în play-off.

AS ROMA-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO ONLINE EUROPA LEAGUE. Acesta va fi ajutat la cele două margini de Oleksandr Voytyuk şi Serhiy Bekker, precum şi de adiţionalii Anatoliy Abdula şi Anatolii Zhabchenko, toţi din Ucraina. Al patrulea oficial va fi un alt ucrainean, Semen Shlonchak.

AS ROMA-ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO ONLINE EUROPA LEAGUE. De partea cealaltă, la partida dintre AS Roma şi Astra Giurgiu a fost delegată o brigadă din Azerbaidjan.


DailyBusiness
MII de pensionari riscă să aștepte LUNI întregi după pensii!
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Banca Transilvania, anunț pentru milioane de români. Toți cei care au card trebuie să fie atenți, există riscul să rămână fără bani
Capital.ro
Marele regret al lui Ion Iliescu. Ce a făcut fostul președinte al României: Nu am fost neapărat fericit...
Playtech.ro
Cum arăta Brigitte Macron în tinerețe!?! Superbă, de NERECUNOSCUT FOTO
DailyBusiness
ALERTĂ în Galați! Evacuarea de urgență a locuitorilor de pe lângă albia râurilor, anunță Prefectura
Adevarul
Israelul a bombardat Yemenul
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Gestul inedit făcut de un star de Hollywood la Londra. Oamenii au rămas surprinși
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
kanald.ro
Lista localităților în care școlile sunt închise luni! Ministrul Educației a făcut un anunț referitor la suspendarea orelor
Cancan.ro
Ce mesaj au primit bucureștenii care au încercat să comande mâncare on-line în timpul ciclonului Ashley
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Viitorul președinte al României. Ion Iliescu, mesaj pentru români: Să nu creadă că cei care tac nu fac
StirileBZI
Când trece România la ora de iarnă, în 2024: Cum dăm ceasurile
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Premierul rus Mihail Mişustin se va întâlni cu preşedintele iranian la Teheran
MediaFlux
VIN AJUTOARELE FINANCIARE! Cine primește bani la IARNĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Țara cu drumuri ca ale României, dar cu de patru ori mai puține accidente. Metoda prin care a reușit să prevină tragediile rutiere