Şapte MORŢI după ce un marfar a DERAIAT în Bulgaria. Cisternele implicate în accident sunt deţinute de o firmă românească UPDATE

Şapte persoane au murit, iar alte 29 au fost spitalizate cu răni grave, după ce marfar cu 23 de vagoane a deraiat, iar apoi a explodat în nord-estul Bulgariei, informează Novinite. Marfarul transporta  rezervoare de propan-butan în satul Hitrino din provincia Shumen, în estul țării. 
Filip Stan
10 dec. 2016, 08:13
Şapte MORŢI după ce un marfar a DERAIAT în Bulgaria. Cisternele implicate în accident sunt deţinute de o firmă românească UPDATE

UPDATE Cisternele implicate în accidentul de tren din Bulgaria sunt deţinute de o companie românească, a anunţat proprietarul firmei care a operat transportul, citat de Sofia News Agency, transmite news.ro. Novinite nu precizează despre ce companie este vorba.

„Au fost verificate, erau sigure 1000%”, a precizat patronul companiei Bulmarket, o firmă privată care are licenţă pentru transportul de marfă, ce opera garnitura cu destinaţia Rusia.

Acesta a declarat că nu ştie ce a provocat accidentul.

UPDATE Potrivit ultimelor informaţii, garnitura cu 23 de vagoane trebuia să schimbe şina la intrarea în gara din Hitrino, pentru a face loc unui tren de pasageri, au declarat oficiali din poliţie şi din administraţie, informează news.ro. În timpul manevrelor, patru vagoane au sărit de pe şine, iar unul a explodat, a precizat primarul din Hitrino, Nuridin Ismail. El a sugerat drept cauză a accidentului, viteza prea mare a marfarului.

Ministrul Transporturilor, Ivailo Moskovski, a declarat că un bărbat care lucra la gară şi trebuie să gestioneze intrarea şi manevrele trenului, a spus că din locomotivă ieşeau scântei atunci când s-a apropiat de gară. Moskovski crede că aceste scântei au apărut pentru că mecanicul a încercat să frâneze brusc, dar ipoteza nu a fost confirmată de comisia de anchetă.

Date ale poliţiei sugerează că ultimele două vagoane ale marfarului au lovit fire electrice.

Mecanicul a supravieţuit accidentului şi este audiat de procurori.

20 dintre vagoanele trenului conţineau propan, celelalte trei GPL. Garnitura, operată de compania privată Bulmrket, se îndrepta spre Ruse.

UPDATE Guvernul bulgar va declara luni zi de doliu naţional, după accidentul de tren urmat de explozie care a provocat moartea a cel puţin cinci persoane şi rănirea altor 29, relatează Sofia News Agency.

Guvernul bulgar a activat Planul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea vicepremierilor Rumiana Bacivarova şi Tomislav Doncev, ministrului Transporturilor Ivailo Moskovski, ministrului Sănătăţii Petar Moskov şi şeful Pompierilor Nikolai Nikolov.

Autorităţile au decis că locuitorii din Hitrino care şi-au pierdut casele vor primi câte 325 de leva (162,5 euro) ca asistenţă.

Între timp, satul Hitrino este în curs de evacuare, în condiţiile în care specialiştii se pregătesc să transfere gazul din vagoanele trenului – o operaţiune riscantă.

În total, circa 1.000 de oameni vor pleca din localitate, a anunţat şeful Pompierilor, Nikolai Nikolov, citat de Sofia Globe.

Operaţiunea de transfer a gazului va dura una sau două zile, potrivit autorităţilor.

Pompierii mobilizaţi la faţa locului udă în continuare vagoanele, pentru a le răci şi a stinge eventualele incendii noi izbucnite.

În sat, echipe de intervenţie ajutate cu câini antrenaţi caută printer dărâmături pentru a găsi eventuali supravieţuitori. Circa 20 de clădiri au fost distruse de deflagraţie şi de incendiul care a urmat.


UPDATE Numărul deceselor provocate de explozia din satul Hitrino, din nord-estul Bulgariei, după deraierea unui tren cu propan şi gaz petrol lichefiat, a crescut la cinci, au anunţat autorităţile, precizând că este vorba de un bilanţ provizoriu, relatează Sofia News Agency.

Bilanţul anterior era de patru morţi.

„Cu siguranţă vor mai fi alte victime”, a spus premierul Boiko Borisov, după ce a ajuns la locul exploziei.

Trenul, care transporta 20 de cisterne cu propilenă și patru cisterne cu propan butan, a deraiat la intrarea în gara din Hitrino după ce ultimele două vagoane cisternă care erau goale au acroșat un cablu de înaltă tensiune, a precizat Assia Yordanova, purtător de cuvânt al poliției regionale din orașul Șumen.

Explozia s-a produs la ora locală 05.H37 (03.H37 GMT) în gara din Hitrino, localitate situată la aproximativ 100 de kilometri de Varna, principalul port bulgar la Marea Neagră. 

Cel puțin patru persoane au murit, iar alte 25 au fost spitalizate cu răni grave, după ce tren cu 26 de vagoane a deraiat, iar apoi a explodat în nord-estul Bulgariei, informează Novinite. Trenul transporta  rezervoare de propan-butan în satul Hitrino din provincia Shumen, în estul țării. 

Toate ambulanțele din orașele din apropieredin  Razgrad, Shumen și Targovishte s-au deplasat la locul accidentului, potrivit lui Nikolay Nikolov, șeful departamentului de pompieri.

Cel puțin 20 de clădiri au fost distruse în urma deflagrației, printre acestea se numără sediul Primăriei, un restaurant şi mai multe case.  Nikolov susține că nu sunt așteptate alte explozii, însă toată zona a fost evacuată. Echipele de salvare au reușit să scoată de sub dărâmături 12 persoane. Cel puțin 150 de pompieri încearcă să stingă flăcările.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți românii din străinătate. Doar așa o să puteți lua pensia. Este obligatoriu să trimiteți acest act semestrial. Modelul oficial al documentului
Capital.ro
Rămân cu permisul suspendat 3 luni. Șoferii nu pot cere analize. Legea nu le mai permite
Playtech.ro
Documentul pe care toți chelnerii și vânzătorii din România vor avea dreptul să ți-l ceară. E lege acum
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Accident grav pe A2: patru autoturisme și un autotren implicate, 18 persoane afectate
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'