Procesul de fierbere distruge microorganismele periculoase si elimina in mare parte impuritatile din apa. Astfel, fierberea apei potabile asigura o purificare microbiologica si chimica foarte necesara, potrivit secretele.ro.
Majoritatea bolilor, indiferent de natura lor, apar pe fondul acumularii de toxine in organism. Potrivit culturii orientale, fierberea apei incarca apa cu elementul focului, denumit „agni” in sanscrita.
Incarcarea corpului cu „agni” ajuta organismul sa se vindece mai usor, sa se regenereze mai bine, sa absoarba mai bine nutrientii din alimente si sa elimine mai repede substantele reziduale prin scaune si urina. Atunci cand elementul focului este slab in intenstitate, corpul se incarca cu toxine si deseuri denumite „ama”.
Acumularea de „ama” in organism ar favoriza, potrivit Ayurveda, aparitia bolilor. Iar apa fiarta si racita, consumata fie fierbinte, fie la temperatura camerei, ar contribui la eliminarea acestor materii reziduale din corp.
Pentru vindecarea simptomelor de raceala si gripa, medicina ayurvedica recomanda fierberea mai indelungata a apei „terapeutice”, adica pana ce scade la jumatate din volumul initial. Aceasta trebuie bauta apoi calda, precum un ceai, dar niciodata prea fierbinte.
Consumul regulat al acestei ape amelioreaza bolile persistente sau cronice precum astmul, artrita, colita, migrenele, sinuzita, angina pectorala si alte boli cardiace, celulita, obezitatea si multe alte boli si afectiuni.
TERAPIA CU APA FIARTA SI RACITA
Se spune ca febra cronica este cauzata de incarcarea tesuturilor cu „ama”, care trebuie eliminata in profunzime. In aceste situatii, se recomanda folosirea unui remediu ayurvedic foarte popular: shadangpanija.
Remediul consta tot in apa fiarta si racita, fara alte ingrediente adaugate, dar apa trebuie sa dea in clocot pana ce cantitatea scade la doua cincimi din volumul initial.
Pe perioada terapiei cu aceasta apa, pacientul nu are voie sa consume alimente si niciun alt lichid in afara de apa. Cura dureaza de regula trei zile, dar durata poate varia in functie de severitatea simptomelor.
Citeşte şi Cele mai simple remedii pentru răceală