UPDATE Elena Udrea a pierdut mandatul de deputat, pentru care candidase la alegerile parlamentare. Acesta a declarat, luni, că a înţeles mesajul transmis de electorat şi că se va retrage din atenţia presei pentru a se ocupa de proiecte private.
„Am înţeles mesajul electoratului. Mă bucur că a intrat PMP în Parlament, mă bucur pentru Traian Băsescu. O să mă retrag din atenţia presei şi o să îmi găsesc alte proiecte, nu că în ultimii doi ani aş fi făcut cine ştie ce politică. O să îmi găsesc un proiect privat în care să fac cu totul altceva„, a decclarat Elena Udrea.
Aceasta a adăugat că nu s-a gândit ce va face de acum încolo, însă e decisă să nu mai facă politică.
„Nu m-am gândit, altceva decât politică. Avocatură, chiar în mediul de afaceri, sau vin în televiziune„, a glumit Elena Udrea.
„Eu, din punctul de vedere al campaniei, cred că am dat toate mesajele, cât s-a putut ca şi candidat independent. Probabil că mulţi nu au vrut să îşi rişte votul între PMP şi Elena Udrea şi au votat PMP, ceee ce e foarte bine„, a mai spus Udrea.
Aceasta a mai precizat că, probabil, şi problemele pe care le-a avut în ultimii doi ani i-au determinat pe unii dintre susţinătorii săi să nu o voteze.
Întrebată de jurnalişti dacă îi este frică de faptul că o să rămână fără imunitate, Udrea a răspuns: „Nu, în niciun caz. Ce, acum doi ani am avut. La ce a folosit?”.
Udrea crede că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar putea fi ales premier. „Cine poate să îi reproşeze ce? Dacă a fost votat, nu pot să îi reproşez electoratului nimic”, a precizat Udrea.
Elena Udrea s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă un nou termen în dosarul „Gala Bute”.
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. După centralizarea a 99% din voturile din ţară, în Capitală, candidaţii independenţi Elena Udrea, Theodor Paleologu şi Remus Cernea nu au atins pragul necesar de voturi, potrivit datelor BEC.
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cele mai multe voturi, 8.278, le-a obţinut Theodor Paleologu, urmat de Remus Cernea, cu 4.260, iar Elena Udrea a obţinut doar 3.154 de voturi. Ca să câştige mandatul, ei ar fi avut nevoie de aproximativ 25.000 de voturi, reprezentând coeficientul de circumscripţie al municipiului Bucureşti.
Coeficientul este calculat în funcţie de numărul de voturi valabil exprimate, astfel încât pragul efectiv ar urma să scadă, însă aceste date vor fi prezentate după predarea efectivă a proceselor-verbale din secţii. La un număr de 738.539 de voturi, coeficientul este însă 25.466, reprezentând numărul minim de voturi necesar pentru un mandat de deputat în Capitală (coeficientul este calculat prin împărţirea numărului de voturi valabil exprimate la numărul de mandate repartizate fiecărei circumscripţii).
Potrivit prezenţei prezentate de BEC, în Capitală s-au prezentat la vot 738.539 de alegători.
CITEŞTE ŞI: Noul Guvern ar putea primi votul de învestitură în Parlament cu două zile înainte de Crăciun