Prin masaj circulaţia sangvină este stimulată, se tonifiază musculatura, iar stratul adipos este vizibil redus. Astfel, centimetri din talie şi de pe coapse se vor reduce, iar circumferinţa şoldurilor se va „topi“ văzând cu ochii.
Ideal, când e vorba de strat adipos
Dintre toate tipurile de masaj, cel anticelulitic este foarte indicat atunci când este vorba de un strat mai gros de grăsime.
Specialiştii spun că, înainte, este necesară detoxifierea organismului pentru a fi eliminate toxinele. În acest caz, te ajută drenajul limfatic. Dacă la nivelul circulaţiei limfatice există o problemă, atunci în organism se acumulează din ce în ce mai multă apă, pielea se lasă şi se formează celulita, prin „umflarea“ celulelor grase.
Aici intervine limfa, care distruge toxinele cu ajutorul globulelor albe din ganglionii limfatici. Drenajul limfatic nu este recomandat însă în cazul eczemelor, tumorilor maligne, problemelor cardiace, bolilor de piele sau trombozei.
Bine de știut! Dacă ești însărcinată ar fi bine să eviți masajul anticelulitic, pentru că favorizează declanșarea contracțiilor.
În câteva ședințe apar rezultatele
Maseurii profesionişti spun că este nevoie de cel puţin 10-12 şedinţe pentru ca efectele să fie vizibile. Rezultatele apar în funcţie de organismul fiecăruia. Ideal este ca, la început, să mergi la masaj cam de două, trei ori pe săptămână, apoi, după două-trei săptămâni, doar o dată.
Pierzi în talie și pe coapse cam 5 cm
Fiecare slăbește în ritm propriu, în funcție de metabolism, stilul de viaţă, dar contribuie mult și psihicul. O gândire pozitivă şi un mod de viaţă activ va influenţa mult procesul de topire a kilogramelor în plus. În jur de 3 – 5 centimetri se pot pierde în talie, pe coapse şi în zona şoldurilor cu ajutorul masajului anticelulitic.