Pilotată la distanță de un operator autorizat, drona va decola de la Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, din Provence, cu câte un pachet la bord, și va parcurge cei 15 kilometri după parametri preînregistrați aterizând într-un fel de „coș” în satul Pourrieres, în apropierea unei pepiniere izolate în care se află mai multe start-up-uri, după cum se arată în comunicatul publicat pe site-ul DPDgroup, subsidiară a Le Groupe La Poste.
Posibilitatea livrării pachetelor cu ajutorul dispozitivului zburător fără pilot a stârnit adevărate pasiuni în mai multe țări, însă Poșta franceză susține că inițiativa sa reprezintă o premieră deoarece este „prima linie comercială regulată”. Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a dat undă verde procedurii, după efectuarea a doi ani de teste.
Drona poate parcurge o distanță de 20 de kilometri, poate atinge viteza de 30 de kilometri pe oră și poate transporta o greutate de 3 kilograme, conform comunicatului DPDgroup.
În Statele Unite, prima livrare cu drona a fost efectuată în iulie de către un magazin care a făcut un parteneriat cu lanțul „7-Eleven” pentru a trimite un sandviș cu pui, o cafea și o gogoașă către o reședință privată din Reno, Nevada.
Compania americană de comerț online Amazon a anunțat că a efectuat prima livrare a unui colet prin intermediul unei drone, potrivit unui videoclip publicat miercuri pe pagina sa de Internet. Într-un mesaj pe Twitter, directorul general de la Amazon, Jeff Bezos, a precizat că livrarea a durat 13 minute și a inclus un modul de recepție de televiziune în sistem streaming ‘Fire TV’ și o pungă de floricele de porumb. Amazon a precizat că această primă livrare experimentală a avut loc în data de 7 decembrie în regiunea Cambridge, din Marea Britanie, care a devenit astfel prima țară în care Amazon poată să își testeze sistemul de livrare cu drone după ce guvernul britanic a ridicat restricțiile cu privire la zborul acestor dispozitive.