Ziua 1 – Fă-ți ordine în șifonier
Pune în saci piesele vestimentare purtate peste toamnă. În felul acesta, vei organiza mult mai bine dulapul, pe care-l vei umple cu pulovere, cardigane și geci de iarnă. Așază printre haine frunze de dafin, cuișoare sau levănțică, pentru a ține la distanță moliile.
Ziua 2 – Curăță covoarele
Este bine să aspiri covoarele cel puțin de două ori pe săptămână. Ca să reîmprospătezi culorile unui covor, periază-l cu o soluție compusă din apă și sare grunjoasă.
Ziua 3 – Elimină urmele de mucegai
Ai observat urme de mucegai la baie sau pe alte suprafețe umede? Întrucât mucegaiul poate declanșa reacții alergice, este foarte important să-l stopezi, de la apariție. Poți face asta cu soluții speciale, pe care le găsești în comerț. O variantă ecologică este oțetul.
Citeşte şi De ce este bine să scăpăm de lucrurile vechi din casă la CURĂŢENIA DE CRĂCIUN
Ziua 4 – Spală geamurile
Curăță gemurile cu o soluție compusă din 80 ml de oțet alb distilat și detergent de vase la un litru de apă. Folosește un burete pentru a îndepărta praful și cu un ziar spală geamurile.
Ziua 5 – Curăță vesela
Farfuriile se curăță dacă le freci cu bicarbonat de sodiu. Dacă vrei ca obiectele din sticlă și porțelanurile să strălucească, înmoaie-le în oțet fierbinte, apoi spală-le cu detergent de vase. Nu știi cu ce să speli tacâmurile din inox? Ele devin ca noi dacă le ții în apa în care ai fiert cartofi.
Ziua 6 – Scapă de calcar
Calcarul depus în baie poate fi curățat cu zeamă de lămâie. Pune zeama pe petele de rugină și las-o să acționeze câteva minute. Apoi șterge suprafața cu o cârpă uscată.