În ancheta deschisă pe numele medicului Gheorghe Burnei apar detalii doar despre luarea de mită. 15 astfel de fapte au fost recunoscute de doctorul ortoped, însă procurorii au reuşit să demonstreze doar 10 dintre ele. De asemenea, au fost depuse la dosar mai multe înregistrări ambientale cu discuţii între pacienţi şi medic. În ele se aude cum oamenii insistă să-l plătească pe doctor şi cum banii se dădeau imediat după operaţie. Din acest motiv, procurorii consideră că actul medical nu a fost condiţionat.
Potrivit România TV, procurorii nu au reuşit să demonstreze că Burnei a făcut experimente pe copii şi că s-au folosit acele oase cumpărate din magazine.
Deşi peste 100 de părinţi cu copii operaţi de acest medic au depus plângeri, el nu a fost legat de nicio acuzaţie de malpraxis. Singura măsură rămasă este de control judiciar.
Citeşte şi: Medicul ortoped Gheorghe Burnei, plasat sub control judiciar. Instanţa i-a interzis să profeseze
Anchetatorii au audiat până în prezent zeci de părinţi ai căror copii au fost operaţi de chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, dar şi colegi ai medicului, potrivit aceloraşi surse.
În urmă cu cinci zile erau înregistrate la Parchet alte 48 de reclamaţii care îl vizează pe medicul Gheorghe Burnei. În urma acestor plângeri, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au făcut, în 14 decembrie, noi percheziţii la Spitalul „Marie Curie”, de unde au luat mii de foi de observaţii, radiografii şi dispozitive medicale care au legătură cu aceste cazuri.
Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a început, în 14 decembrie, verificările la Spitalul „Marie Curie”, iar Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul lui Gheorghe Burnei, dar va începe investigaţia în legătură cu eventuale încălcări ale codului de deontologie medicală după finalizarea anchetei penale.