Completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase în unanimitate a fost format din judecătoarele Livia Stanciu (preşedinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitraşcu şi Ioana Alina Ilie. Procurorul de şedinţă, adică reprezentantul DNA, a fost Elena Matieşescu. Adrian Năstase şi ceilalţi co-inculpaţi au fost apăraţi în instanţă de o echipă de avocaţi formată din Lucian Bolcaş, Ion Cazacu, Viorel Roş, Gabriela Ghiţă, Adrian Horia Miclescu, Alexandru Chiciu, Nineta Anghelina şi Gheorghiţă Mateuţ.
Judecătoarea Livia Doina Stanciu este cea care a condus completul de judecată. Livia Stanciu este şi preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2010. În perioada 2004-2010, a activat ca judecător al ICCJ la Secţia Penală pe care a şi condus-o intre 2007-2008. În perioada 1994-2004, a fost judecător la Tribunalul Galaţi şi la Curtea de Apel Galaţi. Timp de 14 ani, in perioada 1980 – 1994, Livia Stanciu a activat ca şi procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.
Presa a relatat că Livia Stanciu a prezidat completul de judecată care a decis cercetarea în libertate a doi şefi de servicii secrete şi a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău.
Magistratul Maricela Cobzariu a fost promovată la Curtea Supremă în decembrie 2011, după ce anterior a activat ca judecător la Tribunalul Bacău. In CV-ul publicat pe site-ul http://www.membricsm.ro, in 2011 Maricela Cobzariu a precizat că înainte sa fie judecator a muncit ca jurnalist. Magistratul Maricela Cobzariu a precizat ca a lucrat pentru Editura Bir-Contact şi Nord Contact Roman SRL. În CV judecătoarea mai precizează că a studiat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu unde a obţinut o diploma universitară de jurist. Judecătoarea Cobzariu este şi doctorand în Drept Internaţional Public la Institutul de Istorie, Stat şi Drept al Academie de Ştiinţe a Moldovei.
Judecatoarea Sofica Dumitraşcu a promovat la Curtea Supremă în 2009. Sofica Dumitraşcu a făcut parte din completul care, în decembrie 2011, a dispus achitarea lui Adrian Năstase în dosarul Mătuşa Tamara. Dumitraşcu este judecatoarea care, în 2006, l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, condamnat în final, în lipsă, la 20 de ani de detenţie, pentru implicare în răpirea a trei reporteri la Bagdad.
Presa a relatat că, în anul 2000, Sofica Dumitraşcu a decis eliberarea din arest a kurdului Meh-met Fatih Kesser, acuzat de spalare de bani. În urma scandalului iscat dupa decizie, Sofica Dumitraşcu a părăsit magistratura şi, până în 2005, a activat ca avocat. Din 2005 până în 2009 a fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti.
Judecatoarea Ioana Alina Ilie a promovat la Curtea Supremă în decembrie 2011. Anterior a fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucuresti, Judecătoria Sector 3 si Judecătoria Braşov. Potrivit CV-ului oficial, Ioana Alina Ilie a lucrat ca inspector la Inspecţia Judiciară a CSM.
Judecatoarea Florentina Dragomir a promovat la Curtea Suprema in 2011. Din 2009 pana în 2011, a activat ca judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Anterior a fost procuror la Parchetul General. Aici a detinut si functia de inspector general in cadrul Directiei Inspectie Judiciara a CSM.