În timpul guvernării Năstase, subsemnatul a făcut presă economică. Motiv pentru care îmi amintesc perfect scandalurile, aroganțele, umilințele, hoția, dezmembrările, și, în general, sălbăticia jafurilor dintr-un regim care a organizat și instituționalizat corupția până în cel mai mic detaliu pe întreg teritoriul țării. Totul, sub o păturică din bănuți de la stat, foarte călduță, întinsă peste trupul întregii prese la orice semn de frison, un câine de pază amorțit cu ciolan tăvălit prin dolari și euro din firme de stat care aveau monopol pe piață și, deci, niciun motiv să plătească publicitate prin ziare.
Înțeleg foarte bine perversitatea mecanismului prin care un popor, umilit, furat, înjosit și ținut în ignoranță de o mână de gușați, varsă acum lacrimi de iertare pe trupul deloc muribund al unui om care, chipurile, a încercat să se sinucidă, ca un ofițer care a pierdut războiul, dar nu și onoarea.
Milă? Sigur, mi-e milă de omul Adrian Năstase, care zace în spital rănit. Deși un vânător care a mânuit toată viața arme de foc e destul de puțin probabil să nu se poată împușca în cap, să nu se poată sinucide. A nu se înțelege greșit, atrag doar atenția asupra unui detaliu care îmi pare puțin ciudat, nicidecum nu aș dori răul fizic al nimănui. În fine. În schimb, de prim ministrul Adrian Năstase, cel care a creat cea mai mare rețea de crimă organizată din istoria României, nu îmi este milă deloc. Și doi ani de pușcărie cred că este puțin.
Dragi români, știu că avem un suflet mare, și că uităm repede și iertăm ușor, la o lacrimă vărsată de Băsescu, la un glonte tras de Năstase. Dar de această dată, vă implor să nu uitați:
Adrian Năstase se plânge că este o victimă politică. Ceea ce mă umple de tristețe și de scârbă. Nelson Mandela a fost o victimă politică. Corneliu Coposu a fost o victimă politică. Să nu facem greșeala să-l încadrăm pe Adrian Năstase în aceeași categorie, vă rog. Este îngrozitor de nedemn și nedrept față de cei care au suferit cu adevărat pentru convingerile lor și încrederea lor ÎN MAI BINE. Poate să-mi spună cineva, vă rog, care sunt convingerile pentru care este persecutat Adrian Năstase? Că ce încearcă să facă pentru binele țării, am avut deja ocazia să vedem.
Personal, cred că este un moment extrem de important în istoria post-decembristă a României. Este momentul în care a apărut CONSECINȚA. Consecința faptei, care a lipsit cu desăvârșire până acum. Adrian Năstase a îngenuncheat Justiția; acum, Justiția, cu alți oameni, dar același sistem pe care l-a dorit Adrian Năstase, pentru a fura liniștit împreună cu gealații, l-a îngenuncheat pe Adrian Năstase. Adrian Năstase a vrut mandat de cinci ani la președinție, pentru că se pregătea să fie președinte. Acum, de această pregătire a locului călduț se bucură un alt personaj care nu înțelege consecințele acțiunilor sale, Traian Băsescu. Altă consecință a unei acțiuni care i-a bubuit în nas.
Poate că, de acum încolo, politicienii vor fi puțin mai atenți. Pentru că instrumentele create cu atâta cinism se pot întoarce împotriva lor, Adrian Năstase este dovada foarte vie (tocmai am aflat că se simte bine) a acestui lucru. Atunci când te zbați prins în capcana creată de tine pentru alții, poate fi un mod neplăcut să-ți amintești de acțiunile care te-au condus acolo. Adrian Năstase, ca vânător încercat, ar trebui să știe asta.
PS: Nu înțeleg atitudinea PSD-ului, care face iar zid în jurul lui Năstase. Atitudine de tipul “e de-al nostru, nu i se poate întâmpla nimic”. În loc să spună “nu mai e de-al nostru, a decis JUSTIȚIA (nu-i așa, doamna Stănoiu?) că e un hoț. Asta e, a furat, mergem mai departe noi ăștia cinstiți. E chiar bine că am eliminat această problemă, ca un partid cinstit și pus pe fapte bune ce suntem”. Nu?
PPS: Abia aștept răzbunarea actualului guvern pe PDL. Sper să se epureze între ei. Dacă se apucă să hăituiască hoții din PDL, promit că peste 4 ani votez cu PDL. Ca să continuăm să asanăm societatea, dacă altfel nu se poate.