„Dosarul Mineriadă se află în faza finală de soluţionare şi, după ce se vor administra probele care mai sunt de administrat şi se vor verifica apărările ce se vor formula în cauză, se va emite legală şi temeinică”, a spus procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, înainte de începerea şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Augustin Lazăr a preconizat că, în dosarul Mineriadei, procurorii ar putea da o soluţie în primele luni ale anului viitor.
Despre dosarul Hexi Pharma, procurorul general al României a spus că sfârşitul anului a fost un termen intermediar de verificare şi analizare a probaţiunii, urmând ca în februarie 2017 să fie dată o soluţie.
„Probaţiunea a ajuns în stadiul final de administrare. Avem acum ultimele probe, cum ar fi rapoartele de expertiză care au fost depuse la dosar şi care trebuiesc traduse în limba română. Apoi, se va face imediat o evaluare a tuturor probelor în raport de aceste rezultate ale raportului de expertiză şi vom avea cel târziu în februarie soluţia emisă în acest dosar”, a mai declarat Lazăr, conform news.ro.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, în 23 decembrie, că în dosarul cunoscut sub numele de „Mineriada 13 – 15 iunie 1990” s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru infracţiuni contra umanităţii, faţă de Ion Iliescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi preşedinte al României, Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informaţii, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale şi Mugurel Cristian Florescu, general în rezervă, fost adjunct al procurorului general al României şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.