Ponta: Băsescu, principalul generator al stării de dezbinare, de ură, de şantaj

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bistriţa, că îl consideră pe Traian Băsescu "principalul generator al stării de tensiune din ultimii ani, de dezbinare, de ură, de şantaj", transmite Mediafax.
Romania TV
21 iun. 2012, 14:16
Ponta: Băsescu, principalul generator al stării de dezbinare, de ură, de şantaj

Întrebat dacă îl consideră vinovat pe Traian Băsescu pentru evenimentele care s-au petrecut în România, Ponta a spus că îl consideră pe Băsescu „principalul generator al stării de tensiune”.

„Îl consider pe Traian Băsescu principalul generator al stării de tensiune, de dezbinare, de ură, de şantaj din ultimii ani. În ansamblu cred că, de când domnia sa ocupă funcţia de preşedinte, acestea au fost armele principale folosite şi starea noastră ca naţie într-o măsură importantă este provocată de domnia sa şi sigur că de cei care îi sunt în jur”, a spus Ponta.

El a afirmat că, în ultimele zile, „este o revenire la o stare de ură, de şantaj, de dezbinare pe care cu toţii am crezut-o ca făcând parte din trecut”.

„Nu orice armă oricât de murdară este permisă în politică. Nu este permis ca, după ce electoratul, până la urmă singurul care are dreptate se pronunţă la vot, să încerci de a doua zi sau la o săptămână după să încerci să schimbi această voinţă a oamenilor. Mi-e foarte greu să vă dau o definiţie atotcuprinzătoare a stării de normalitate, dar am sentimentul şi credinţa că acest sentiment îl are majoritatea covârşitoare a românilor, că ceea ce se întâmplă în ultimele zile este o revenire la o stare de ură, de şantaj, de dezbinare pe care cu toţii am crezut-o ca făcând parte din trecut”, a afirmat el.

Victor Ponta a spus că este absolut convins că e de „datoria” lui să nu răspundă la fel.

Premierul a mai spus, în contextul în care a fost întrebat despre Adrian Năstase, că, în primul rând, el este om care are sentimente şi trăiri.

Întrebat într-o conferinţă de presă ce a vrut să spună atunci când a afirmat că a fost acuzat că este om, Victor Ponta a declarat: „Am fost om înainte de a fi om politic. Am fost un om normal şi vreau să rămân un om normal, evident înţelegând şi respectând toate responsabilităţile prin înalta funcţie pe care o ocup în acest moment, dar nu am de gând să renunţ la partea de omenie pe care o consider esenţială şi oricum mult mai importantă decât orice funcţie publică”.

„Să îţi exprimi compasiune faţă de un om pe care îl respecţi şi la care ţii în momente cumplite mi se pare un gest normal pe care nu am ezitat să-l fac şi nu voi ezita niciodată. Cred că exemplele de neomenie ale celor care se bucură şi jubilează văzând necazul unui om, necazul unei familii, a unor familii…. fiindcă se vorbeşte în medie doar de Adrian Năstase, dar e vorba de familie, de oameni. Nu am comentat şi nu o să comentez din postura de prim-ministru niciun fel de hotărâre judecătorească, bună, rea, nu am dreptul. Îmi respect această obligaţie ca prim-ministru şi nu cred că m-aţi auzit vreodată deviind de la această regulă, dar în acelaşi timp să-mi fie ruşine că am sentimente, că am compasiune? Am compasiune pentru orice om din această ţară, aflat într-o situaţie grea şi cred că neomenia dovedită aseară de câţiva fanatici nu face altceva decât să ne convingă pe noi toţi ceilalţi, uriaşa majoritate, că ei toţi greşesc şi noi facem bine”, a adăugat Ponta.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Adrian Năstase a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca de la locuinţa sa din strada Zambaccian, miercuri seară, după ce a încercat să se sinucidă.

Fostul premier a fost supus, joi dimineaţă, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, la o operaţie care s-a încheiat cu succes, starea lui Năstase fiind bună, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!