„Aviz administratorilor informatici: nu lăsați Casa Albă să distrugă din nou istoria SUA! Copiați (documentele) acum și trimiteți-le la WikiLeaks când doriți!”, a anunțat pe Twitter organizația specializată în dezvăluiri de documente secrete.
„Oferim o recompensă de 20.000 de dolari pentru orice informații care vor permite arestarea sau punerea la index a oricărui agent al administrației Obama care a distrus dosare importante”, a adăugat site-ul.
Julian Assange a acordat apoi un lung interviu postului de televiziune american Fox de la Ambasada Ecuadorului la Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012. El a refuzat din nou să dezvăluie sursa care a oferit WikiLeaks documente subtilizate în e-mail-urile lui John Podesta, șeful de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton. Aceste dezvăluiri au arătat că trei discursuri ale fostului secretar de stat au fost remunerate de banca Goldman Sachs, evidențiindu-se astfel legăturile sale cu Wall Street-ul.
Hillary Clinton a acuzat guvernul rus că se află în spatele acestor scurgeri — un punct de vedere împărtășit de administrația americană — și a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a câștigat alegerile prezidențiale.
„Sursa nu este guvernul rus”, a afirmat Assange, un detractor fervent al lui Hillary Clinton.
Assange a mai precizat că este „imposibil de spus” dacă dezvăluirea acestor e-mail-uri a favorizat alegerea magnatului imobiliar la 8 noiembrie.
Însă „dacă s-a întâmplat așa”, atunci „adevăratele declarații” ale lui Hillary Clinton și ale anturajului său, adică cele surprinse în aceste e-mail-uri, sunt cele care „au influențat alegerile”, a adăugat el.
WikiLeaks a publicat de asemenea chiar înainte de Convenția democrată din iulie circa 20.000 de e-mail-uri interne ale partidului, care au relevat un posibil favoritism al oficialilor formațiunii în favoarea lui Hillary Clinton în timpul alegerilor primare, ceea ce a dus la demisia președintei Comitetului Național al Partidului Democrat.
Julian Assange, 45 de ani, este refugiat în Ambasada Ecuadorului la Londra din iunie 2012 pentru a evita să fie extrădat în Suedia, unde este vizat de un mandat de arestare în cadrul unei anchete pentru viol, după o plângere depusă de o suedeză în 2010.
Assange neagă acuzațiile, spunând că este vorba de o manevră pentru a fi extrădat în SUA, care vor să îl judece pentru difuzarea de informații secrete.