În cadrul audierilor, deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, i-a cerut lui Dunca să facă precizări referitor la faptul că a fost primul demnitar demis de Guvernul Ponta în urma scandalului Colectiv și l-a întrebat în ce măsură consideră că poartă o vină în dezastrul din 30 octombrie 2015.
„Îmi aduc aminte că atunci toată presa și tot internetul mi-au dat dreptate, că nu aveam nicio vină. Nu este un subiect despre care îmi face plăcere să vorbesc. Atunci am fost numit politic și am fost demis politic. A fost o reclamație de diferență de preț la o băutură alcoolică. Ne-am dus acolo, la ora și la data controlului și am lăsat o invitație, pentru că aceasta este procedura. Competența Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului este aceea de a verifica serviciile și calitatea serviciilor. Nu am găsit nicio persoană, niciun director sau administrator la acel club, iar a doua zi trebuia să se prezinte cu documentele necesare pentru a răspunde reclamației venite din partea respectivului consumator. Proprietarii, directorul sau administratorul nu au venit la ANPC și ulterior noi trebuia să ne ducem din nou să mai lăsăm o invitație. Nu am dat și nu dau vina pe nimeni. Nu am fost chemat în niciun proces și nu fac parte din niciun proces referitor la cazul Colectiv. Competența Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului este una limitată la calitatea serviciilor”, a afirmat Dunca.
Marius-Alexandru Dunca, propus pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Camerei Deputaților și Senatului.
Decizia a fost luată cu 22 voturi ”pentru” și 12 ”împotrivă”.
Marius-Alexandru Dunca s-a născut la 19 iulie 1980 și a absolvit Facultatea de Știința Materialelor la Universitatea Transilvania Brașov (2004) și mai multe mastere în: optimizarea Proiectării Utilajelor Tehnologice, la Universitatea Transilvania Brașov (2005), managementul politic, la Institutul ”Ovidiu Șincai” București (2007), protecția și managementul mediului la Universitatea Transilvania Brașov (2008), potrivit site-ului www.senat.ro.
Printre cursurile și specializările efectuate se numără: auditor în domeniul calității Procomunita, Sibiu (2009); curs specializare — introducere în securitatea națională la Colegiul Național de Apărare (2009), expert Achiziții Publice Versus Project, Brașov (2010), curs specializare — perfecționare în domeniul relațiilor internaționale la Institutul Diplomatic Român (2010-2011), bursă ”Friedrich Ebert” pentru tineri politicieni la Fundația ”Friedrich Ebert” (2011); curs specializare la Colegiul Național de Informații Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu” (2014); curs de specializare în managementul plăților în afacerile internaționale, la Institutul Bancar Român (2015).
A fost consilier de cabinet parlamentar la Camera Deputaților (nov. 2006-nov. 2007) și consilier de cabinet europarlamentar, la Parlamentul European (dec. 2007-dec. 2008).
A mai fost director la Diamond Cleaning, Brașov (sept. 2006-mai 2009; nov. 2009-mai 2012).
Din mai 2012 până în februarie 2014 a fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, iar din februarie 2014 până în noiembrie 2015 a fost președinte al aceleiași instituții.
În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, a obținut un mandat de senator pe listele PSD, în circumscripția electorală nr. 8 din Brașov. În această calitate, este vicepreședinte al Comisiei economice, industrii și servicii.