UPDATE 06.46: Brăila: 15 gravide au fost internate preventiv pe perioada viscolului la maternitatea Spitalului Judeţean
Un număr de 15 gravide din judeţul Brăila au fost transportate la maternitatea Spitalului Judeţean înainte să intre în vigoare codul portocaliu de viscol, iar persoanele programate pentru dializă se află în centrele medicale sau la rude, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Reprezentanţii ISU Brăila au anunţat că cele 15 gravide, precum şi persoanele care au nevoie de dializă în această perioadă au fost transportate la spital sau în centre medicale preventiv, pentru
UPDATE 6.40. A fost închisă circulația rutieră pe autostrada A2, București – Constanța, km 12+000 – km 213+080.
Ruta ocolitoare recomandată este București – DN 3 – Călărași -Cobadin – Constanța.
UPDATE: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că începând cu ora 05:30 a fost închisă circulația rutieră pe următoarele sectoare de drumuri naționale:
DN 23B, Măicănești – Ciorăști, km 0+000 – km 21+000;
DN 23A, Gologanu-Ciorăști, km 11+000 – km 34+000;
DN 2N, Bogza – Dumbrăveni, km 8+000 – km 17+000;
DN 2B, Buzău – Brăila, km 8+800 – km 103+270;
DN 22, Râmnicu Sărat – Brăila, km 2+900 – km 78+714.
Deciziile de închidere au fost luate din cauza ninsorii abundente și a viscolului.
UPDATE 5.50 A fost închisă circulația rutieră pe DN 2, Mărăcineni-Oreavu, km 114+500 – km 143+234 și pe DN 21A, Bărăganul-Țăndărei, km 0+000 – km 23+336.
A fost închisă circulația rutieră pe DN 2C, Costești – Slobozia, km 0+000 – km 79+400.
UPDATE 5.40: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că începând cu ora 05:00, a fost închisă circulația rutieră pe DN 22, Râmnicu Sărat – Băile, km 2+900 – km 30+000.
Trafic ÎNCHIS pe mai multe DRUMURI NAŢIONALE. UPDATE 5.00 În județul Buzău, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, s-a luat măsura restricționării traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) pe Râmnicu Sărat – Brăila.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că începând cu ora 04:15 a fost închisă circulația rutieră pe DN 5, București – Giurgiu. Decizia închiderii a fost luată din cauza viscolului și a vizibilității foarte reduse.
De asemenea pe DN 5B, Ghimpați – Giurgiu, km 3+200 – km 39+600, a fost instituită restricția de tonaj pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Pe aceste sectoare de drum se acționează în vederea restabilirii circulației cu ATB-uri cu lamă și RSP, precum și cu utilaje multifuncționale.
Menționăm că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.
UPDATE: Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că, în judeţul Ilfov, pe DN3 Brăneşti – Islaz se circulă îngreunat din cauza viscolului, vizibilitatea fiind scăzută sub 5 de metri.
Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.
Trafic ÎNCHIS pe mai multe DRUMURI NAŢIONALE. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto care se deplasează pe autostrada A1 Sibiu – Deva să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să mărească distanța de siguranță între mașini și să nu bruscheze comenzile autovehiculului, întrucât pe tronsonul kilometric 238 – 369 se circulă în condiții de iarnă (ninge abundent). Lucrătorii de la drumuri acționează pentru curățarea părții carosabile.
De asemenea, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, joi la ora 17:00, traficul rutier este foarte intens pe DN1 Braşov – Ploieşti, pe sensul către Capitală.
Autovehiculele rulează cu viteză redusă în Predeal, la intersecţia cu drumul de acces către pârtia Clăbucet şi deseori se formează coloane de autovehicule. De asemenea, se circulă îngreunat şi în zona localităților prahovene Bușteni şi Sinaia.
Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto aflaţi în tranzit (între Braşov şi Ploieşti) să folosească ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.
Trafic ÎNCHIS pe mai multe DRUMURI NAŢIONALE. Poliţia cere şoferilor să evite deplasările pe perioada codurilor de viscol şi ninsoare
Având în vedere cele două mesaje de înrăutăţire a vremii transmise astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile în intervalele 5 ianuarie 2017, ora 22:00 – 6 ianuarie 2017, ora 20:00 , respectiv, 6 ianuarie, ora 20:00 – 7 ianuarie, ora 10:00 (detalii pe site-ul http://www.meteoromania.ro),pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă ( anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc .).
În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, fiind foarte posibile schimbările bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari sau la ieşirea din localităţi şi zone împădurite. De aceea, poliţiştii recomandă prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini pe volan.
Este, de asemenea, absolut necesar ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să nu oprească pe partea carosabilă a drumurilor naţionale, pentru a permite utilajelor de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant să intervină eficient.