Dacă ai pete maronii la subraț, evită pentru o perioadă să folosești deodorante sau roll-on-uri. În schimb, poți ține transpirația la distanță cu amidon de porumb. Poartă haine largi pentru a evita frecarea.
Cartofi și suc de lămâie
Cartofii și sucul de lămâie conțin agenți de albire naturali care pot ajuta pielea să revină la culoarea ei inițială. Acidul citric din sucul de lămâie are proprietăți antiseptice, îndepărtează petele maronii de pe piele și ucide orice bacterie cauzatoare de infecții. Curăță un cartof și dă-l prin răzătoare. Pune-l într-un tifon și stoarce sucul. Adaugă 5 picături de suc de lămâie și amestecă. Folosind o dischetă de bumbac, tamponează zona afectată. Fă asta 5 minute, apoi șterge cu un prosop umed.
Repetă procedeul în fiecare zi.
Bicarbonat de sodiu
Pune o lingură de bicarbonat de sodiu într-un vas, adaugă 2-3 linguri de apă și amestecă până când obții o pastă. Aplic-o în strat subțire pe axilare. Așteaptă până când se usucă complet, iar apoi fricționează prin mișcări circulare 2 minute, înainte să clătești cu apă. Bicarbonatul de sodiu va îndepărta celule moarte și va desfunda porii, deschizând la culoare tonul pielii.
Lapte și brânză dulce
Această mască conține acid lactic, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a decolora pielea pătată. Pune într-un bol o linguriță de brânză dulce, una de lapte și omogenizează bine ingredientele. Întinde pasta în strat subțire pe axilare. Las-o să acționeze 20 de minute, după care clătește. Aplicarea regulată reduce vizibil petele maronii.