Pentru a marca tragicul eveniment, Charlie Hebdo a editat un număr special, titrând pe prima pagină: „2017 – în sfârşit, capătul tunelului”. Imaginea la care se referă textul reprezintă un personaj care priveşte prin ţeava puştii cu care îl ţinteşte un islamist.
„2015 a fost un an al supravieţuirii, 2016 a fost anul stabilizării, iar în 2017 vom fi şi mai ofensivi”, a declarat un responsabil al publicaţiei, citat de France Presse.
În prezent, săptămânalul vinde 100.000 copii pe ediţie (abonamente plus vânzări la chioşc), faţă de 30.000 de copii înainte de atentat.
În noiembrie 2016, Charlie Hebdo a lansat şi o ediţie print în limba germană.
Organizaţia „Reporters sans frontiers” (RSF) atrage atenţia asupra faptului că meseria de caricaturist de presă este extrem de expusă la represalii, de multe ori violente.
RSF şi „Cartooning for Peace” (CFP) amintesc cazul caricaturistului Zunar, victimă a hărţuirii permanente la care este supus de autorităţile din Malaezia, al algerianului Tahar Djehiche, arestat şi întemniţat pentru ofensele aduse preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, sau al turcului Musa Kart, întemniţat de regimul Erdogan, scrie Mediafax.