Medicii nu vor mai oferi informaţii despre starea lui Adrian Năstase

La dorinţa familiei fostului premier, medicii nu vor mai oferi detalii despre starea de sănătate a lui Adrian Năstase. Anunţul a fost făcut de medicul Şerban Brădişteanu, care a explicat presei şi de ce a participat la interveniţia chirurgicală, deşi specialitatea lui este cardiologia.
Romania TV
22 iun. 2012, 11:19
Medicii nu vor mai oferi informaţii despre starea lui Adrian Năstase

De vineri, la dorinţa familiei Năstase, medicii nu vor mai oferi informaţii opiniei publice despre starea de sănătate a fostului premier. Anunţul a fost făcut de Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a spitalului de Urgenţă Floreasca:”Începând de astăzi, la dorinţa familiei, nu mai putem să vă comunicăm nimic despre starea de sănătate a lui Adrian Năstase şi despre ceea ce se întâmplă cu dânsul. Aş vrea totuşi să precizez câteva lucruri, întrucât s-au iscat tot felul de discuţii„.

Totodată, el a ţinut să facă precizări pe tema speculaţiilor referitoare la participarea sa şi a medicului Ioan Lascăr la intervenţia chirurgicală: „În primul rând, vreau să vă anunţ că nu a fost evacuat niciun fel de etaj. Pacientul este la Terapie Intensivă de când a venit şi până acum, în acelaşi salon de patru paturi. Dacă s-au evacuat, s-au evacuat de pe platforme, aparţinători care pur şi simplu sufocau intrarea în secţiile respective. Nu este vorba să fie mutaţi în niciun alt salon.

Au mai fost comentarii referitoare la faptul că doctorul Lascăr este un chirurg plastician. Da, dar să nu uităm că profesorul Lascăr are în spate ani întregi de traumatologie şi chirurgie de urgenţă, că a condus echipa şi că având mare experinţă în plăgi împuşcate şi-a asumat răspunderea în tratamentul acestor plăgi. Sigur că am fost acolo, pentru că era într-o zonă cu vase şi sunt nervi foarte importanţi pentru extremitatea cefalică. Dar asta nu înseamnă că Brădişteanu era cardiolog, iar Lascăr era chirurg plastician şi nu aveam ce căuta acolo„.

Dincolo de faptul că familia Năstase nu vrea ca starea fostului premier să mai fie mediatizată, acest lucru a fost pus chiar în contracte redactate de avocaţi şi pe care medicii le-au semnat vineri.

Tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase a stârnit mute controverse. Deşi sunt unele voci care pun la îndoială veridicitatea gestului fostului premier, ipoteza unei înscenări în cazul tentativei de sinucidere nu poate fi confirmată sau infirmată.

Fiecare dintre medicii specialişti chemaţi au evaluat lucrurile vizazi de specialitatea lor. Eu, în domeniul meu, nu am găsit lucruri care să intereseze”, a spus medicul Mircea Beuran. În ceea ce-l priveşte pe Şerban Brădiştenau, el a declarat: „A fost o operaţie normală. Orice operaţie, pentru orice om, este o operaţie dificilă„.

Întrebat despre declaraţia de presă pe care fiul cel mare al lui Adrian Năstase vrea să o facă în faţa Spitalului Floreasca, la ora 17.00, Brădişteanu a spus: „Am sfătuit familia lui Adrian Năstase să nu ţină conferinţa de presă aici, la spital, însă nu pot să le interzic acest lucru. Din câte ştiu, Direcţia Spitalului a fost împotriva acestei decizii a familiei„.

DailyBusiness
Oferta momentului în România! iPhone cu 0 lei avans
Spynews
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini știu unde se află
Capital.ro
Lege de la UE. România e obligată. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Adevarul
Suma uriașă cu care se vinde vila arhitectului care a coordonat construcția sediului Primăriei Capitalei
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ce tort au avut la nuntă Lora și Ionuț Ghenu. Cei doi au organizat un eveniment spectaculos / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu s-a sărutat cu altă femeie! Anda ce spune? Imaginile au fost filmate!
Evz.ro
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
O tânără în vârstă de 27 de ani a murit la birou. Femeia a leșinat o dată, însă ar fi fost ignorată de superiori. Care este cauza decesului
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
StirileBZI
Vor fi verificate aproape 4,6 milioane de pensii! Cine trebuie să dea banii înapoi
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Scandal în căminele studențești din Regie: o studentă mușcată de ploșnițe atrage atenția asupra problemelor de cazare
MediaFlux
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău