MEN: Peste 85% din posturile de directori de şcoli au revenit celor care anterior organizării concursului exercitau aceste funcţii

Ministerul Educaţiei a transmis, printr-un comunicat, că cele 2.346 de posturi de director și cele de 1.136 de director adjunct rămase vacante în urma concursului vor fi ocupate temporar, pentru câteva luni, de persoane detaşate în interesul învăţământului. În funcţie de calendarul activităţilor pentru învăţământul preuniversitar, până la data de 14.08.2017, Ministerul va organiza un nou concurs, astfel încât, începând de la data de 1.09.2017, toate posturile de director şi director adjunct vacante să fie ocupate prin concurs.
Iulian Tudor
10 ian. 2017, 06:52
MEN: Peste 85% din posturile de directori de şcoli au revenit celor care anterior organizării concursului exercitau aceste funcţii

Potrivit datelor de la Ministerul Educaţiei, după validarea rezultatelor concursului, situaţia ocupării funcţiilor de director şi director adjunct se prezintă astfel: din cele 6.404 funcţii de director, au fost ocupate prin concurs 4.058, restul de 2.346 rămânând vacante, iar din cele 2.480 funcţii de director adjunct, au fost ocupate prin concurs 1.344, restul de 1.136 rămânând vacante.

Din cele 4.058 de funcţii de director, 87,35% sunt ocupate prin concurs de persoane care anterior organizării concursului exercitau funcţia de director. Din cele 1.344 de funcţii de director adjunct 80,58% sunt ocupate prin concurs de persoane care anterior organizării concursului exercitau funcţia de director adjunct. Din cele 5.402 funcţii de conducere ocupate prin concurs, 85,67% sunt ocupate de persoane care anterior organizării concursului ocupau funcţia de director/director adjunct.

Conform metodologiei, pe posturile vacante rezultate în urma concursului, până la data de 9 ianuarie 2017, inspectorii şcolari generali și consiliile de administraţie aveau obligația să numească persoane care, anterior concursului, nu ocupaseră funcţii de conducere (director sau director adjunct).

În data de 6 ianuarie 2017, situaţia emiterii deciziilor de numire pe funcţii de director/director adjunct, conform metodologiei, era următoarea: din cele 2.346 posturi vacante de director, conform metodologiei, 1.988 au fost ocupate şi 358 au rămas fără titular, iar din cele 1.136 posturi vacante de director adjunct, conform metodologiei, 828 au fost ocupate şi 308 au rămas fără titular.

Pe cele 358 de posturi vacante de director, respectiv 308 posturi vacante de director adjunct, în conformitate cu metodologia existentă, inspectorii şcolari generali nu au identificat persoane care ar putea ocupa temporar aceste posturi (nominalizarea trebuia făcută cu acordul scris al persoanelor respective).

În acest context, pentru deblocarea situaţiei, în urma consultării inspectorilor şcolari generali, a specialiştilor din minister și a sindicatelor, Ministerul Educației Naţionale a emis un ordin de modificare a metodologiei de concurs, prin care au fost eliminate restricţiile privind nominalizarea pe aceste funcţii a directorilor şi directorilor adjuncţi. Modificarea operată nu presupune obligativitatea inspectorilor şcolari generali de a-i numi pe aceştia, ci le lărgeşte posibilitatea de alegere. Prevederile ordinului se referă numai la posturile vacante în data de 6.01.2017 şi nu se aplică retroactiv.

După videoconferința organizată luni, 9 ianuarie, cu inspectorii şcolari generali, în urma şedinţelor consiliilor de administraţie din această după-amiază, inspectorii şcolari generali și consiliile de administrație vor emite decizii de ocupare a celor 358 funcţii de director, respectiv 308 funcţii de director adjunct.

Cele 2.346 de posturi de director și cele de 1.136 de director adjunct rămase vacante în urma concursului vor fi ocupate temporar, pentru câteva luni, de persoane detaşate în interesul învăţământului.

În funcţie de calendarul activităţilor pentru învăţământul preuniversitar, până la data de 14 august 2017, Ministerul Educaţiei va organiza un nou concurs, astfel încât, începând de la data de 1 septembrie 2017, toate posturile de director şi director adjunct vacante să fie ocupate prin concurs.

CITEŞTE ŞI: Controversă Preşedinţie – Ministerul Educaţiei privind directorii de şcoli

Spynews
Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Data la care se vor afișa primele rezultate
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Stațiunea din România în care prețurile sunt cât se poate de omenești. O ciorbă costă 19 lei, iar berea 7 lei. Turiștii au luat-o cu asalt și au uitat de Mamaia sau Vama Veche
Capital.ro
1.400 de lei în plus la pensie, începând din septembrie. Casa de Pensii a aprobat plățile
Playtech.ro
Loredana Groza, gafă de INFARCT după moartea lui Alain Delon. S-a făcut de râs, imaginea NU mai poate fi ștearsă
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii: „Nu va fi nicio pensie îngheţată 5, 6, 7 ani. Legea spune clar”
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Cât de schimbat este Philipp Plein de când Andreea Sasu l-a făcut tată. Este prima dată când face asta public cu unul dintre copii / FOTO
Spynews
Puya, show incendiar în deschiderea concertului lui 50 Cent din București. Publicul a cântat alături de el | VIDEO
Evz.ro
Nu lăsați cheile în ușă noaptea. Nici nu știți ce riscați
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
50 Cent a făcut show la concertul din București. Fanii s-au luat la bătaie în timpul spectacolului
Capital.ro
Decizia care schimbă fața României. Guvernul a dat ordin: Investiții în viitor!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca a divorțat de fostul internațional Răzvan Cociș și s-a cuplat, în SUA, cu portarul care a apărat în 233 de meciuri pentru Borussia Dortmund!
stirilekanald.ro
Soțul doctoriței ucise în Brăila, lovitură de grație în dosarul morții Marinei! Bărbatul este îngrozit de ceea ce s-ar putea întâmpla cu viața lui
substantial.ro
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, susține că bolile psihice sunt „slăbiciuni” legate de păcatele părinților
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...