Fascinanta poveste a Magicianului Augustin: „De la un joc de copii la un destin magic”

Se spune că, dacă eşti atent la jocul copilului tău, poţi să îţi dai seama care sunt talentele lui native şi îl poţi îndruma pentru a avea succes în carieră. În general, părinţii ignoră aceste semnale şi consideră că joaca este doar o modalitate prin care copilul doar îşi petrece timpul, nu viitoare carieră.
Roxana Gagiu
18 ian. 2017, 06:36
Fascinanta poveste a Magicianului Augustin:

Augustin Mihăilă şi-a transformat visul din copilărie într-o carieră strălucitoare. Este probabil printre foarte puţinii oameni care pot spune cu mândrie „atunci când eram mic, obişnuiam să fac tot asta”, iar povestea sa poate fi oricând dată drept exemplu de carieră care a început ca o joacă, lucru care poate inspira milioane de copii din România.

Magicianul Augustin, aşa cum este cunoscut opiniei publice, a crescut, ca mulţi dintre noi, în perioada comunistă, atunci când copiii nu aveau alte alternative de a-şi petrece timpul liber decât citind şi inventând noi jocuri. Când unii se jucau „de-a războiul”, construiau cazemate în spatele blocului, practicau gimnastica sau fotbalul, micuţul Augustin se juca „de-a spectacolul”, încă de la vârsta de 3-4 ani.

Iniţial, „spectacolul” lui Augustin a început cu reprezentaţii în faţa părinţilor, a rudelor şi prietenilor, în care spunea diverse glumiţe amuzante, unele preluate de la alţii, altele inventate chiar de el. Atât de bine le spunea, că a început să primească bani pentru reprezentaţiile sale, iar spiritul de antreprenor a început să se formeze de la o vârstă foarte fragedă. Fără să îşi dea seama, „joaca” lui a devenit una serioasă şi a început să îşi dezvolte adevărate strategii. Şi-a dat imediat seama că adulţii râdeau mai tare la anumite glume şi a început să ceară mai mulţi bani pentru bancurile cu „prostii”.

Părinţii nu prea ştiau cum să reacţioneze la acest „spirit antreprenorial” al micului Augustin care, pe măsură ce creştea, dorinţa lui de a face o meserie din hobby-ul său se contura din ce în ce mai mult. În timp, observând că viaţa lui se învârte numai în jurul acestui preocupării, părinţii au început să-l susţină activ.

Nu a durat mult timp până când Augustin şi-a construit un veritabil „teatru de păpuşi” şi dădea reprezentaţii în scara blocului în care locuia din Adjud, pentru copiii care plăteau „bilet” de 25 de bani. Personajele erau o păpuşă, un răţoi Donald, un ursuleţ, iar povestea era de fiecare dată, diferită.

Pe la 7-8 ani, Augustin şi-a dorit un aparat care proiecta diapozitive şi şi-a construit singur unul, dintr-o cutie de fidea cu „geam” şi o rolă de hârtie igienică, iar când a reuşit să strângă mai mulţi bani, şi-a cumpărat unul veritabil. Cum fratele lui mai mare avea un casetofon, i-a venit ideea să „subtitreze” cu voce textele de pe diapozitive şi să facă un fel de cinematograf dublat pentru copiii care nu ştiau să citească.

Trecerea la magie a fost una rapidă, atunci când, la aniversarea de 12 ani, a primit o carte care explica trucurile de magie. Cartea a fost cea care i-a schimbat viaţa, a trezit magicianul din el şi l-a făcut să simtă că poate să-i facă şi pe colegii de şcoală să creadă că are puteri supernaturale.

Acel copil care se juca „de-a spectacolul” în scara blocului din Adjud este în prezent un soţ atent şi un tată veşnic pus pe şotii. Din punct de vedere profesional, Augustin şi-a păstrat vocaţia din copilărie, fiind unul dintre cei mai respectaţi iluzionişti din ţară, trainer de succes şi fondatorul Academiei de Iluzionism din România. Magicianul Augustin susţine peste 100 de spectacole de magie pe an, în peste 10 ţări, la care au participat peste 1 milion de oameni şi este primul iluzionist din România care a introdus în ţara noastră spectacole de hipnoză comică.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!