AVALANŞĂ în Italia. Românca şi familia ei au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături VIDEO

Echipele de salvare au găsit patru cadavre în hotelul lovit de avalanşă în centrul Italiei. Alte opt persoane au fost descoperite în viaţă. Printre acestea se numără românca Adriana Vrânceanu şi cei doi copii ai săi, Ludovica şi Gianfilippo. 
Filip Stan
20 ian. 2017, 07:22
AVALANŞĂ în Italia. Românca şi familia ei au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături VIDEO

UPDATE Salvatorii au reuşit să o scoată de sub dărâmături şi pe fetiţa familiei, Ludovica, de 6 ani. „Daţi-mi biscuiţii”, au fost primele ei cuvinte.


UPDATE Două persoane de cetăţenie română – un adult şi un copil – care fuseseră date dispărute în urma avalanşei ce a lovit un hotel din localitatea Farindola, regiunea Abruzzo din Italia, au fost găsite în viaţă, anunţă, vineri după-amiază, Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

Este vorba despre mamă şi băiat, potrivit imaginilor oferite de televiziunea italiană. Cei doi au ieşit printr-o gaură săpată de salvatori. Fetiţa familiei este în continuare prinsă înăuntru, într-o altă încăpere.

Potrivit MAE, cele două persoane se află în prezent la spitalul din Pescara, fiind în afara oricărui pericol, Ambasada României la Roma menţinând în permanenţă legătura cu reprezentanţii unităţii medicale, în vederea monitorizării acestora.
 

UPDATE Au apărut primele imagini cu romanii salvati din hotelul lovit de avalanşă. Se pare că şi băieţelul româncei a fost scos teafăr din hotel. Din primele informaţii, se pare că cei trei s-au adăpostit in zona bucatariei, unde au reusit să facă chiar şi focul. Focul le-a atras atenţia pompierilor care au stiut astfel unde să sape. Românca, de meserie infirmieră, a avut o prezenta de spirit extraodinara, ea reusind sa-si salveze proprii copii dar si pe alti oameni.


UPDATE Românca Adriana Vrânceanu şi fetiţa sa Ludovica în vârstă de şase ani au fost găsite în viaţă. Nu se ştie încă dacă cel de-al doilea copil găsit în viaţă printre dărâmăturile hotelului este băieţelul Adrianei sau nu, asta deorece de la bun început a fost cunoscut faptul că în total trei copii au fost prinşi de avalanşă în interior. 

Imagini de la operaţiunile de salvare:


 Fetiţa de şase ani este în stare mai gravă şi a fost dusă cu elicopterul la spitalul din Abruzzo. Mama sa a fost dusă la Pescara, unde este internat şi soţul ei.

Opt persoane au fost găsite în viaţă după avalanşa care a lovit hotelul Rigopiano din centrul Italiei, anunţă un oficial din serviciile de informaţii citat de Reuters.  Autorităţile nu au confirmat oficial identităţile celor opt, limitându-se să spună că este vorba de trei femei, trei bărbaţi şi doi copii.

 Salvatorii i-au găsit pe supravieţuitori în zona bucătăriei, dar nu a reuşit încă să îi scoată, relatează La Repubblica.

Pompierii au stabilit primul contact cu supravieţuitorii în jurul orei locale 11 (12 ora României).

Două elicoptere, unul al Pazei de Coastă şi un altul al Pompierilor, survolează zona şi aşteaptă indicaţii de la sol pentru a permite coborârea unor medici care să ofere primul ajutor.

Probabil că, după ce vor primi primul ajutor, supravieţuitorii vor fi transferaţi la spital cu elicopterul.

Oamenii au fost găsiţi în viaţă la circa 42 de ore după avalanşă.

Serviciile de salvare au recuperat joi trei cadavre şi au localizat un al patrulea, au precizat autorităţile. Cele trei trupuri neînsufleţite scoase de sub zăpadă au fost transferate cu elicopterul la Morga din Pescara.

Giampiero Parete, unul dintre supravieţuitori şi soţul româncei dispărute, povesteşte pentru Corriere della Sera cum el şi familia lui ar fi trebuit să fie plecaţi de la hotel în momentul producerii avalanşei:

Nu reuşisem nici măcar să ieşim la o plimbare. Prea multă zăpadă, o vreme îngrozitoare. Aşa că am decis să plecăm cu o zi mai devreme. Au fost chiar drăguţi, ne-au oferit reducere. Am pornit motorul, eram noi şi alte două familii în coloană. La baza scărilor ne-a oprit doamna de la recepţie(…): unde plecaţi, drumul este sub un zid de zăpadă, întoarceţi-vă, chemăm dezăpezirea. Şi aşa am făcut”, spune el. 

Italianul spune că a scăpat cu viaţa deoarece în momentul producerii avalanşei se afla la maşină pentru a-i aduce o pastilă soţiei:

„La un moment dat, Adriana s-a întors în hotel, pentru că o durea capul. I-am spus să stea jos pe canapeaua de la intrare, că mă duc eu să iau o aspirină din maşina pe care o lăsasem în parcare. “Erau copaci care scârţâiau, ca şi cum se îndoiau. Apoi a fost un vânt mai puternic, dar ciudat. Şi după aceea am auzit (un zgomot – n.r.) ca şi cum s-ar fi zguduit muntele”, îşi aminteşte el.

Bărbatul a povestit cum a reuşit să se salveze de furia zăpezii. Când l-a lovit avalanşa s-a agăţat de un copac, apoi s-a ghemuit, cu mâinile deasupra capului:

M-am ridicat, eram în şoc şi pierdut. Nu îmi mai dădeam seama unde a fost hotelul, nu îl vedeam. Mi-am strigat copiii pe nume. Apoi am văzut maşina şi am auzit pe cineva care striga„, mai spune el. Era vorba despre Fabio Salzetta, tehnicianul de la Rigopiano. Acesta fusese în sala boilerelor, apărat de un parapet de beton armat.

Am urcat în maşină şi am început să sun la Quintino (patronul restaurantului unde lucrează – n.r.). Cădea linia, sunam din nou, nu se termina. Apoi a răspuns la SMS-ul meu. Am început să aştept. Am primit o serie de mesaje. Prefectul, pe care nu-l cunosc, îmi spune că vin salvatori, să stau liniştit, problema se rezolvă. Maşina este blocată, fusese lovită tare. Este frig”, povesteşte el despre noaptea de coşmar petrecută după avalanşă.

Acum pot doar să aştept. Să sper”, încheie el.

Familia Parete este destul de cunoscută la Pescara. Gino, tatăl lui Giampiero, este pensionar, dar deţine o patiserie care îi poartă numele, la câteva sute de metri de spital.

Numărul persoanelor date dispărute este de peste 25. Potrivit subsecretarului regional pentru Protecţie Civilă, Mario Mazzocca, în hotel se aflau cel puţin 34 de persoane. “Numărul înregistrat oficial este mai mic, adică 22 de clienţi şi opt angajaţi. Însă se pare că au mai fost cel puţin alţi patru oaspeţi care nu locuiau în hotel”, a explicat el.

Există şi o listă a persoanelor dispărute, care însă se modifică de la o oră la alta, pe măsură ce autorităţile verifică cine se afla în hotel.

Printre cei a căror identitate a fost stabilită se numără Marco Vagnarelli şi iubita sa,  Paola Tomassini, din Castignano (Ascoli Piceno). Printre cei aflaţi în hotel se numără şi Domenico Di Michelangelo, în vârstă de 41 de ani, din Chieti, poliţist, care se afla în vacanţă împreună cu soţia sa, Marina Serraiocco, de 37 de ani, din Popoli, şi de copilul lor de şapte ani. Marco Tanda, în vârstă de 25 de ani, făcea parte din conducerea Ryanair şi locuia la Roma. El venise la Rigopiano împreună cu logodnica sa Jessica Tinari, de 24 de ani.

Printre angajaţii hotelului se numără Emanuele Bonifazi, de 31 de ani, Alessandro Riccetti, de 33 de ani, bucătăreasa Ilaria Di Biase, de 22 de ani, Cecilia Martella şi Luana Biferi.

Pe lista cu dispăruţi se află şi administratorul hotelului Roberto Del Rosso. Nepotul său şi directorul Rigopiano, Bruno Di Tommaso, a spus că a coborât înainte de avalanşă la Pescara, pentru a coordona de acolo operaţiunile de dezăpezire.

A dispărut şi administratora centrului spa, Marcella, despre care nu se ştiu, însă, prea multe. Cu puţin înainte de avalanşă, ea şi-a sunat sora: “Ni s-a spus să stăm la parter, urc”, a spus emeia la telefon. A fost o greşeală, consideră experţii. Centrul spa era la subsol şi era singurul loc unde ar fi putut scăpa de avalanşă.

Până la această oră, doar două persoane au fost găsite în viaţă. Este vorba despre Giampiero Parete şi Fabio Salzetta, ei fiind totodată şi cei care au dat alarma în legătură cu avalanşa. 

Înainte de producerea avalanşei, clienţii făcuseră check-outul şi aşteptau maşinile de dezăpezire pentru a putea pleca din hotelul izolat de zăpadă. Nu au mai apucat, însă, pentru că avalanşa a lovit în plin structura, pe care a deplasat-o cu 10 metri.

„Nu vreau să dau numere sau date privind posibilele victime de la hotelul Rigopiano, din respect pentru rudele turiştilor de la structura hotelieră, care aşteaptă veşti cu îngrijorare justificată, a spus şi prefectul din Pescara, Francesco Provolo.

„Facem tot ce se poate face pentru a-i salva pe oaspeţii hotelului”, a adăugat el.

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Ce apare pe alcooltest după ce mănânci un corn cu șampanie. Surpriza uriașă de care a avut parte un român după un experiment
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
„Mai mult de 13-14 ani nu faci dacă te-a pus cineva”. Dialog halucinant între principalul suspect al crimei din Brăila și mama acestuia. Ce l-a sfătuit femeia
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Al Treilea Incident de Zbor la Joasă Altitudine pentru Southwest Airlines în 2023
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!