Avarie la METROU între staţiile Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii. Călătorii au fost evacuaţi din subteran. Explicaţia Metrorex

O avarie a avut loc în tunelul de metrou între staţiile Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii. În zonă s-a simţit miros de fum, iar călătorii de pe peronul staţiei de la Universitate au fost evacuaţi. Trenurile au circulat fără a opri în această staţie, anunţă ISU Bucureşti - Ilfov.
Romania TV
20 ian. 2017, 12:49
Avarie la METROU între staţiile Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii. Călătorii au fost evacuaţi din subteran. Explicaţia Metrorex

Update 16.24 Metrorex a explicat într-un comunicat ce s-aîntâmplat în subteran. A fost vorba de o avarie minoră, care a fost remediată repede.

„Astăzi, 20.01.2017, orele 14.30, în staţia de metrou Universitate a fost sesizat miros de fum. Astfel, echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului.

Din primele cercetări s-au constat că fumul a venit din tunel, unde pe o porţiune mică, de izolaţie (o placuţă de izolaţie aflată între talpa şinei de alimentare cu energie şi traversă), a fost strapunsă şi a degajat fum.

Din dispoziţia ISU, staţia Universitate a fost evacuată. Circulaţia s-a desfăşurat normal, fără oprire la această staţie (Universitate). Publicul călător a fost anunţat prin intermediul instalaţiei de informare din trenuri şi staţii. Echipele de intervenţie au lucrat la remedierea avariei.

La 15.27 avaria a fost remediată şi circulaţia a fost deschisă şi pentru staţia Universitate”, se arată într-un comunicat Metrorex.


Update 15:54 Circulaţia garniturilor de metrou a fost reluată, la ora transmiterii acestei ştiri, în staţia Universitate, echipele de pompieri fiind retrase de la faţa locului. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, a fost vorba despre un incediu la contactorii electrici, acesta fiind stins de angajaţii Metrorex.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, echipele de pompieri au fost retrase din staţiile Piaţa Unirii şi Universitate, iar, la ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia a fost reluată în mod normal, trenurile de metrou oprind la Universitate.

 

Avarie pe tunel la metrou între Universitate şi Unirii. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că la metrou se simte uşor miros de fum. „Este vorba de o avarie de natura electrica. Se degajă fumul de la Piaţa Unirii spre Universitate”, a spus Daniel Vasile de la ISU Bucuresti.

Calatorii de pe peronul statiei Universitate au fost evacuaţi de urgenţă. S-au trimis autospeciale la ambele capete de metrou mentionate. La fata locului a actionat Detasamentul Special de Salvatori.

La 50-60 metri de statia Unirii catre Universitate s-au aprins contactori electrici. Au intervenit salvatorii de la Metrorex cu stingatoare, incendiul a fost stins. La Unirii nu sunt probleme. 

Trenurile de metrou circulă în ambele sensuri prin staţia Universitate, dar fără a opri în staţie. S-a restricţionat accesul în staţia de metrou Universitate. A fost identificat locul avariei de către reprezentanţii Metrorex, în apropiere de staţia Unirii. Nu sunt persoane rănite. În staţia Unirii sunt difuzate mesaje audio pentru informarea călătorilor cu privire la faptul că metroul nu opreşte în staţia Universitate.

Vezi: RECORD de călători la metrou marţi, 17 ianuarie 2017. Câţi oameni au intrat în subteran în acea zi

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România care ascunde un secret întunecat. Aici, mai mulți oameni au fost aruncați de pe stânci
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Zodiile care vor avea bani, vacanțe și noroc în dragoste. Le merge mai bine ca oricând
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ucrainenii capturează 2.000 de prizonieri ruși în regiunea Kursk
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...